Наставникът на Левски Ратко Достанич намали темпото в тренировките на тима преди столичното дерби с Локомотив. Сърбинът възложи на част от футболистите си да играят джитбол.

В атрактивен сблъсък, триото Йовов, Бардон и Кръстовчев удари Вагнер, Жоазиньо и Ортега. Победителите взеха мача с 2:1 гейма, като срещата бе изпъстрена с обрати.

Мачът бе наблюдаван от изпълнителния директор на клуба Константин Баждеков, който вчера раздаде заплати и две премии на видимо доволните футболисти.

В решителния трети гейм, Христо Йовов изправи на нокти наблюдаващите дербито по джитбол. Нагла оса си позволи да ухапе Бижутера по крака. Ицо обаче стисна зъби и доигра мача, въпреки силните болки.

В епизода, когато се оказваше медицинска помощ на Йовов, Лусио Вагнер протестираше, като смяташе това за откровена симулация.

След двубоя в лагера на загубили настъпи разкол. Вината падна върху най-новия в състава – Дениран Ортега. Той пък от своя страна недоволстваше от липсата на височина на мрежата, където се подвизаваше Жоазиньо.