Левски разби с 5:0 Спортист Своге в мач от 25-я кръг на А група, който се игра на стадион „Георги Аспарухов”.

„Сините” имаха тотално надмощие срещу безпомощния отбор на Спортист Своге. Гостите успяха да отправят първия точен удар по посока на вратата на Цветан Димитров в 74-та минута.

Головата фиеста започна в 22-та минута, когато Минев центрира в наказателното поле на Спортист, където Антонов засече топката с глава и я прати в долния ляв ъгъл на Кючуков за 1:0.

Домакините удвоиха своята преднината в 35-та минута, когато Александров пусна хубаво извеждащо подаване към Жоазиньо, но Кючуков излезе и се опита да избие топката, но от неговата грешка се възползва Антонов, който овладя кълбото и го прати в мрежата на Спортист.

Второто полувреме започна отново отлично за Левски, след като в 49-та минута Йовов изведе по чудесен начин Александров зад отбраната на Спортист и той след това прати топката във вратата на Кючуков.

В 61-та минута след грешка в защитата на Спортист топката стигна до Телкийски, който бе сам срещу Кючуков и стреля, но кълбото срещна левия стълб на вратата.

Само три минути по-късно в 64-та Александров центрира в наказателното поле на Спортист, където Тасевски бе оставен непокрит и засече топката с глава пращайкия в долния ляв ъгъл на Кючуков за 4:0.

Левски стигна и до пети гол в мача в 90-та минута, когато Тасевски подаде към Антонов, който продължи с гърди към Александров и той много елегантно прехвърли Кючуков.

След тази победа Левски остава на четвърто място във временното класиране с актив от 46 точки, докато Спортист Своге е на шестнадесета позиция с 13 точки.