В последните часове темата „Ивайло Петев в Левски“ е най-коментираната. Както винаги мненията са крайни. Едни смятат, че специалистът ще направи гаф, ако откликне на „сините“, а други твърдят, че това е добър вариант за него.

По принцип Левски винаги е рисков ход. Треньорското място на „Герена“ не е за всеки, а мнозина го изпитаха на гърбовете си. Необходими са спортно-технически възможности, които Петев притежава. Доказателство е работата му до този момент, както в Разград, така и в Кипър. Нужна е и смелост, а това важи в още по-голяма степен в този драматичен момент. Левски прилича на обран бостан от към кадри, но този факт отваря възможност за работа „на чисто“.

Няма как да пренебрегнем онази грозна случка от „представянето на Петев“. Глупост, която е осъзната от мнозина, които участваха. Именно за това треньорът ще получи нужните гаранции, че подобна щуротия не може и няма да се повтори. Това с унижението е малко преекспонирана тема, защото оферта от Левски е възможност.

Някои коментари бяха с насоченост „Петев да идва на „Герена“, но за да бие Левски с друг отбор“. Меракът е много хубаво нещо, но нека не изпадаме в крайности. В последните години не са малко онези, които биха Левски на неговия стадион, това няма да е чудо. Чудото ще е ако някой успее да вдигне „сините“. Ето това вече е предизвикателство. В случай с Петев то е двойно по-голямо.

След отказите на Станимир Стоилов и Димитър Димитров бившият треньор на Лудогорец изглежда интересна опция. Предложението на Георги Иванов е смело, което е типично за Гладиатора. Гонзо е запретнал ръкави, за да изгради нещо добро на „Герена“. Хвана се на хорото, което друг очевидно нямаше да направи. Сега остава да видим дали и Петев е толкова смел, колкото Иванов.

Очакванията към Левски в следващите месеци няма да бъдат високи, защото обратното ще е много нереално и нечестно. „Сините“ трябва да бачкат яко и да чакат резултатите след време. Публиката ще приеме решенията на новия спортен директор, защото той показа, че е най-лоялен и предан на „синята идея“. Не е случайност, че точно Гонзо ще е водещата фигура в Левски по време на юбилейния сезон. Съдбата си знае работата. Иванов не каза и копче срещу своите предшественици, което беше достойна позиция.

Новият треньор на Левски ще има солиден гръб. Очакванията няма да го притискат, а новата селекция ще му даде възможност да направи своя избор. Положението няма да е заварено, а плявата от съблекалнята ще бъде изметена. Малцина ще останат и то при ясни условия, че трябва да се върши работа.

До 23-ти май остават десетина дни. Ентусиазмът сред публиката е очевиден. Празникът ще отприщи още повече позитивни мисли и действия. В Левски и около него тепърва ще има повече дела, отколкото думи. Атмосферата срещу Лацио ще е заразителна.

Ивайло Петев вероятно е бил изненадан от новото „синьо“ предложение. Може да му се е сторило малко дръзко, но със сигурност му е станало приятно. Всяка оферта от Левски за българин е признание. Вековният клуб не предлага на всеки, а още повече в месеци, които ще бъдат запомнени от историята.

Треньорът на АЕЛ Лимасол сигурно има доводи да откаже, но ако се колебае може да изчака до 23-ти май. Нека всеки отвори широко очите си в деня на юбилея. Някои със сигурност ще съжалят, че са отхвърлили предложенията, а Петев днес е първа опция, което не е никак лоша позиция.

Треньорът определено има да се доказва пред някои от противниците на Левски, които не му гласуваха доверието, което заслужаваше.

Няма никаква необходимост от много молби и обяснения. На „Герена“ не трябват молби, а работа. Който я свърши добре, ще бъде качен на много високо място. Колелото се върти и при Левски е доказано в най-ниската точка. Пътят е само в една посока – нагоре.