Мароканецът Юсеф Рабех замина днес сутринта за София и до няколко дни се очаква да бъде трансфериран.

Мениджърът на „сините” Георги Иванов – Гонзо потвърди, че споменатият от него преди няколко дни футболист за трансфер е именно Юсеф Рабех.

Така трети играч от казанската четворка ще напусне шампионите, след като Живко Миланов премина в румънския Васлуй, Зе Соарес отиде в украинския Металург Донецк, а Рабех също е пред трансфер в клуб, чието име Георги Иванов не пожела да спомене.

Гонзо не отрече възможността и четвъртият от казанската четворка - Дарко Тасевски да бъде продаден.

„Споменатият от мен трансфер е на Юсеф Рабех”, заяви Георги Иванов за Гонг. „Днес той замина за София, за да се подготви. Трябва да извади виза, има интерес към него, но няма да ви кажа точно откъде е интересът. Със сигурност той ще бъде продаден. Такова е и неговото желание. Юсеф е добър футболист, но е човек, който главата му не е „чиста” за Левски, както казах, е нормално да бъде продаден”.

Мароканският защитник изкара една седмица подготовка с Левски, в която вложи много старание в заниманията провеждани в Каварна. Явно обаче той продължава да мисли за трансфер в друг отбор. Това накара Георги Иванов да прати Рабех в София и явно защитникът няма да играе през пролетта в Левски.

„Има интерес към Юсеф от същия този клуб, който и преди време се интересуваше от него. Той ще изчака в София да му извадят виза, за да замине за страната, от която е този клуб”.

Георги Иванов отново потвърди, че селекцията в Левски е отворен процес. Той допълни, че до този момент бройката за чужденци извън ЕС е спирала клуба да направи трансфер на набелязани от Левски играчи извън европейската общност.

Мениджърът на Левски не отрече възможността да бъде продаден и четвъртият от „Казанското каре” – Дарко Тасевски.

„Ако Дарко Тасевски замине някъде да играе, ние ще вземем футболист на неговото място. На тази позиция имаме Христо Йовов и Александър Александров. Дарко е добър футболист и е важен за нас. Така че от тук нататък ще се разделяме с футболисти само при оферта, която е много добра и не е за отказване. Левски не е битак, за да продаваме всички.Максимум може да продадем още един футболист. Не твърдя, че това трябва да е Дарко Тасевски, но може и да е той”.