Ръководството на Левски е на път да привлече ново попълнение в лицето на Стефан Велев от Берое, научи Гонг. Според източници на Гонг халфът се е разбрал със „сините“ и се очаква да подсили състава на Илиан Илиев.

Двамата работиха сполучливо в Берое, където Илиев бе треньор преди да поеме Левски. Велев е на 23 години и е роден в София. Кариерата му стартира в юношите на Септември. След това играе в Локомотив Стара Загора, а през 2009 година носи екипа на Любимец. Година по-късно Илиан Илиев го привлича в Берое, където играе и до този момент.

Велев вече записа и дебют за националния отбор, като това стана в контролен мач срещу Турция, загубен от тима на Любослав Пенев с 0:2.

От Левски не потвърждават информацията за привличането на Велев. Самият футболист също отказа коментар по въпроса, но не скри, че би играл за „сините“ от столицата. Преди време се коментираше, че интерес към Стефан Велев проявява и другият гранд - ЦСКА. Любопитно е, че контрактът на играча изтича през лятото и за Берое също е удобно да го продаде в този момент, за да вземе някакви пари за правата на таланта.

Според запознати Велев вече на два пъти е отклонявал оферти за тима от Стара Загора за нов договор. Това още повече засилва усещането, че полузащитникът ще смени клубната си принадлежност.