Отборите на Левски и Локомотив Пд завършиха 2:2 в мач от 8-я кръг на А група. Въпреки че поведоха с 2:0 в резултата, „сините” допуснаха изравняване до 2:2. „Смърфовете” показаха характер и не се отказаха до последната минута, точно в която се стигна и до изравняването след красив гол от около 40 метра на Даксон да Силва.

Въпреки че домакините не блеснаха с кой знае какви умения, гостите от столицата показаха за пореден път, че не могат да се справят с какъвто и да било съперник. След като записаха редица поражения в Европа и в шампионата, „сините” допуснаха Локомотив Пд, който се намираше на предпоследното място в подреждането преди този мач, да отмъкне точката под носа им.

В 34-та минута шампионите поне успяха да пресекат сухата си серия без отбелязан гол. Вратарят на Локомотив Пд Кирил Акалски фаулира Христо Йовов в наказателното поле, а главният рефер Христо Ристосков показа бялата точка. Зад топката застана Седрик Бардон, който реализира за 1:0.

10 минути по-късно Веселин Минев изведе добре Христо Йовов, който от ъгъла на наказателното поле прати топката в мрежата на съперника за 2:0.

Първото полувреме приключи точно при този резултат, а „сините”, които бяха по-активният отбор преди почивката записаха редица пропуски, благодарение на Георги Христов и голмайстора Йовов.

След повторната поява на терена, домакините опитаха да наложат натиск и почти го постигнаха. Играта се поизравни и закономерно се стигна до гол в мрежата на младия страж Цветан Димитров. В 51-та минута Димитър Илиев засече топката от въздуха, центрирана от Рафаел. Капитанът на смърфовете намали резултата на 1:2, с което върна тима си в мача.

Следващите няколко минути бяха в полза на Левски, но само що се касае до фрапантни пропуски. Жоазиньо и Христо Йовов сътвориха няколко добри атаки, но така или иначе не успяха да ги завършат по най-добрия начин.

И точно когато мачът изглеждаше почти решен, дойде и изравнителното попадение в даденото от съдията продължение. Даксон да Силва изненада не само Цветан Димитров, но и привържениците на „сините” с красиво попадение от около 40 метра, с което оформи крайното 2:2.

По този начин положението на Левски в първенството се усложни, след като в 8-я кръг „сините” се намират на едва 8-то място с 10 точки, колкото имат и Миньор Перник, и Монтана. Локомотив Пд пък се изкачи на 14-та позиция с едва 5 точки от началото на кампанията.

Локомотив Пловдив - Левски - 2:2 (0:2)

голмайстори: 0:1 Седрик Бардон 34-дузпа, 0:2 Христо Йовов 44, 1:2 Димитър Илиев 51, 2:2 Даксон да Силва 90+1

главен съдия: Христо Ристосков

жълти картони:

- за Локомотив - Кирил Акалски

- за Левски - Йордан Милиев, Христо Йовов, Юсеф Рабех

състави:

- Локомотив - Акалски, Мечечиев, Сингбо, Николов, Йошев Евертон (14-Комленович), Рафаел (72-Божилов), Кики (80-Попов), Даксон, Милутинович, Д. Илиев

- Левски - Цв. Димитров, Бензукан, Рабех, Милиев, Минев, Симонович (46-Балтанов), Бардон, Йовов (88-Табаков), Жоазиньо, Зе Соарес, Г. Христов (84-Кръстовчев).