Отборът на Левски ще бъде поставен в третия предварителен кръг на Шампионската лига, при положение, че преодолее втория предварителен кръг.

 

Това стана факт след невиждана драма в последния кръг на френското първенство. Отборът на Тулуза се класира на трето място в Лига 1, и тъй като е с по-малък коефициент от Левски, ще бъде непоставен за сметка на българите.

 

Тулуза победи в пряк сблъсък за третата позиция Бордо с 3:1, който имаше по-добър коефициент от Левски. В същото време Ланс бе разгромен с 3:0 от Троа и така отпадна и другата заплаха за „сините” от София.

 

Рен завърши 1:1 като гост на Лил, след като водеше до 90-тата минута, но неговото класиране вече е без значение за българския шампион.

 

Другото благоприятно условие за Левски стана факт в петък, когато Цюрих стана шампион на Швейцария за сметка на Базел.

 

С попадането си сред поставените отбори в третия предварителен кръг „сините” ще избегнат срещата с отбори от ранга на Ливърпул, Арсенал, Селтик, Бенфика, Вердер, Лацио, Рейнджърс и заелите трето и четвърто място в Испания, които към момента са Севиля и Валенсия.

 

Най-силните отбори, които Левски може да срещне в последното стъпало преди групите на Шампионската лига са Фенербахче, Спартак Москва, Розенборг, АЕК Атина, Цървена звезда, Спарта Прага и Динамо Букурещ.

 

Още не е ясно кой отбор ще заеме второто място в Чехия, но по-вероятно е това да бъде Слован Либерец.

 

Всички възможни съперници на Левски в третия кръг:

 

Тулуза (Франция), Спарта Прага (Чехия), Фенербахче (Турция), АЕК (Гърция), Динамо Букурещ (Румъния), Розенборг (Норвегия), Спартак Москва (Русия), Цървена звезда (Сърбия), Копенхаген (Дания), Динамо Загреб (Хърватска), Генк (Белгия), Дебрецен (Унгария), Цюрих (Швейцария), Залцбург (Австрия), Апоел Никозия (Кипър) и Слован Либерец, Млада Болеслав или Славия Прага (Чехия).