Футболистите на Левски започнаха подготвителния си лагер в Австрия с посрещане от страна на ЦСКА и Иван Стоянов. При влизането им в базата край малкото австрийско градче първото, което видяха футболистите бяха колегите им от ЦСКА Москва. След това още докато бяха в автобуса те бяха привествани от бившият играч на родния ЦСКА Иван Стоянов.

Оказа се, че ЦСКА Москва и Алания Владивказ, където играе племеникът на Лечков и националът Иван Иванов, току що са изиграли контрола помежду си и си тръгваха от базата. Двубоят завърши 2:2, като цял мач за Алания игра Иван Иванов, а Иван Стоянов бе заменен от Низамутдинов.

Футболистите на Левски останаха озадачени дали и тези отбори няма да се готвят с тях в Линдабрун. После разбраха какво ги събра с ЦСКА Москва и Иван Стоянов.

Със слизането от автобуса „сините” се оказаха и зрители на контрола, в която учасваха „българския” Амкар Перм и Металист Харков, с който тим Левски играе контрола в четвъртък. Това даде възможност на Ясен Петров да разузнае противника. През първото полувреме капитан на Амкар бе Захари Сираков.

След мача дълъг разговор имаха Георги Пеев с Христо Йовов, Димитър Телкийски и Дарко Тасевски, на втората снимка.

Пътуването до Виена бе безпроблемно, както и от австрийската столица до Линдабрун, където Левски ще остане до 9 юли и ще изиграе 5 контроли.

С отбора за първи път от дълго време не пътува доктор Жан Филипов, който е имал миналата седмица здравословни проблеми и е решено да остане в София. Старши треньорът на Левски Ясен Петров доведе група от 27 футболисти, които ще се подготвят на лагера в Австрия. От нея отпаднаха 17-годишните Асен Георгиев и Тодор Чаворски, които бяха на първия лагер в Правец. От юношите в състава остават Даниел Шмедин и вратарят Ивайло Василев. Ясен Петров и екипът му ще тренират 23 полеви играчи и 4 вратари.

Ето и целия списък с футболисти: Георги Петков, Божидар Митрев, Цветан Димитров, Ивайло Василев, Стефан Станчев, Иво Иванов, Майкъл Тевия, Александър Александров, Димитър Телкийски, Христо Йовов, Елин Топузаков, Георги Христов, Мирослав Антонов, Веселин Минев, Шакиб Бензукан, Мариян Огнянов, Даниел Младенов, Калин Щърков, Даниел Шмедин, Жоазиньо, Гарра Дембеле, Дарко Тасевски, Александър Киров, Исмаил Иса, Владимир Гаджев, Йордан Милиев и Лъчезар Балтанов.

Първата проверка на Левски е в сряда от 19 часа българско време и е срещу Анжи Махачкала. На следващия ден „сините” играят от 18 часа българско време с Металист Харков. И двата мача са в базата в Линдабрун.