Левски победи Монтана с 3:0 в мач от 18-тия кръг на А група, игран на стадион „Огоста“. Гол на Жуниньо и два на Иван Цветков през второто полувреме донесоха успеха за „сините“.

Първото полувреме на мача предложи неубедителна игра от страна на гостите, които показаха своята класа само в последните 35 минути на мача, но това се оказа достатъчно за категоричната победа.

Двубоят започна доста слабо и за двата отбора. „Сините“, които в този мач бяха с бели фланелки, владееха повече топката, но като че ли не знаеха, какво да правят с нея. От своя страна домакините създадоха няколко не лоши атаки, но гол през първото полувреме така и не падна.

Всичко по-интересно се случи през втората част, в която левскарите се събудиха и успяха да вкарат цели три гола.

Първи обаче можеше да стигне до попадение отборът на Монтана. В 52-а минута домакините направиха скоростна атака, Мичев центрира в наказателното поле, топката мина през няколко играчи и стигна до Воденичаров, който с мощен шут удари напречната греда.

В 54-а минута Иван Цветков влезе на мястото на капитана Христо Йовов, а само минута по-късно „сините“ вече бяха напред в резултата. Тони Калво напредна отляво и пусна хитро пред себе си за Нуно Пинто, който от своя страна центрира перфектно на главата на Жуниньо и бразилецът не сбърка.

В 63-а минута интригата в двубоя умря след гол на влезлия като резерва Цветков. Кристовао Рамос проби добре и подаде към нападателя, който от около 12 метра майсторски с техничен удар вкара топката в десния ъгъл на вратата на Яначков за 2:0.

Точка на спора сложи отново Цветков в 84-а минута с втория си гол в двубоя. Друга резерва Стефан Станчев подаде към Цветков, който с премерен удар от границата на наказателното поле заби топката в левия ъгъл на вратата и оформи крайното 3:0.

В класирането Левски е на трето място с 39 точки, колкото има и ЦСКА. Лидерът Лудогорец е с 42. Монтана заема 10-а позиция със 17 точки.

Монтана – Левски 0:3 (0:0)

0:1 Жуниньо 55'

0:2 Иван Цветков 63'

0:3 Иван Цветков 84'

Състави:

Монтана: Яначков, Мечечиев, Копаранов, Трифонов, Д.В.Илиев, Луис Едуардо, Воденичаров (61' Борисов), Личков, Мичев, Д.Кр.Илиев (54' Антонов), Гаджев (68' Вълчанов)

Левски: Илиев, Мюлдер (76' Станчев), Диамутен, Милиев, Пинто, Йовов (54' Цветков), Тасевски (80' Старокин), Гаджев, Рамос, Калво, Жуниньо