Левски може да се похвали с първото място, но не и с предстоящата програма. „Сините“ имат изключително важни и същевременно трудни изпитания в рамките на десетина дни. Първо Стара Загора, после Пловдив, а за десерт идват два двубоя с Литекс. Всяка среща е сложна за прогнозиране. В тотото на подобни двубои им казват „тройни“. 

 Мачовете с „оранжевите“ до голяма степен ще зависят от настроението, с което Левски ще влезе в тях. Автобусът с футболистите на Стойчо Стоев потегля още утре за Стара Загора. Времето за възстановяване е оскъдно, а програмата не е в полза на „сините“. Преди два дни треньорът на Левски се оплака от размера на резервната скамейка, а точно в такива седмици той е от значение. Самият Стоев не си помага особено по това отношение. Китамбала и Махмудов изглеждат „задраскани“, Сашо Александров не може да хване ръка от желязната двойка Миланов – Прохазка. Треньорът разчита на 12 основни футболисти плюс младежките национали Радослав Цонев и Мики Орачев. Към тях от вчера може да прикрепим и Йордан Милиев, който показаха, че може да удря по едно рамо, когато е необходимо.

 Стойчо Стоев можеше да е малко по-гъвкав с Денис Махмудов и Китамбала, но от друга страна той има най-пряка връзка с футболистите си. Сигурно двамата играят толкова, колкото заслужават. Явно изобщо не са в плановете му. Липсва втори нападател, а първият е с жалък принос. Стоев може да пробва и с „фалшива деветка“, но е факт, че в атака е ограничен.

На дневен ред е визитата в Стара Загора. Там се играе трудни и на „Герена“ не са наивни, за да се вторачат в последния мач на отбора воден от Петър Хубчев. Резилът в Разград е по-скоро неприятно стечение на обстоятелствата. Берое е тим, който се характеризира със здравия си характер и умее да излиза от подобни лоши състояния. За двата отбора мачът е изключително ценен. Левски пази върха, а загуба ще изпрати „заралии“ на десет точки зад „сините“, което на практика прави дистанцията между тимовете /почти/ непреодолима. 

 Два дни след гостуването на Берое, Синият „Неоплан“ отново ще стъпи на магистрала „Тракия“, която вече изглежда така, че да се чувстваме част от ЕС. Този път дистанцията ще е малко по-кратка. Левски ще гостува в събота на Ботев. В Коматево също се играе тежко. „Канарчетата“ жадуват за този мач. Новият им треньор вкара известен импулс в играта, а на всичкото отгоре Костов ще иска да се докаже точно пред „сините“. На Иво Тонев, на Георги Иванов...

За четири дни Левски го чакат две сложни гостувания. Четири точки ще бъдат добро постижение, а шест направо ще са приказка за „сините“. Другите варианти няма да се понравят на „синята стратегия“, но са възможни.

 Подобни, засукани моменти, ще има и в други етапи от сезона. Точно заради това клубната управа е длъжна да помогне на спортния щаб, който има нужда от по-дълга пейка за подобни трудни пътешествия. Обособеният основен състав играе задружно и успешно, но има нужда от сериозна класа, за да е конкурент на актуалния шампион.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS