Новото попълнение на Левски Шакиб Бензукан подписа договор за четири години със „синия” клуб. Мароканецът пристигна по-рано днес в София и бързо мина всички необходими медицински изследвания, след което парафира контракт.

Бензукан е бил наблюдаван както в мачове за клуба си, Каукаб Маракеш, така и за националния отбор на страната си, като последния мач, който са наблюдавали скаутите на Левски е приятелската среща между младежките отбори на Холандия и Мароко, спечелен с 2:0 от Мароко.

Шакиб Бензукан е роден на 7 август 1986 година и играе на поста централен защитник. Висок е 183 сантиметра и тежи 79 килограма. Един от най-големите успехи на бранителя е четвъртото място на световното първенство за юноши(под 20 години) в Холандия през 2005 година. Тогава Мароко стига до полуфиналите на турнира след победи над Хондурас(5:0), Чили(1:0), Япония(1:0) и Италия(3:2, след изпълнение на дузпи), след което губи на 1/2 финала от бъдещия шампион Нигерия с 3:0, а след това и от Бразилия с 2:1 в спора за третото място. Бензукан играе във всичките 7 мача на страната си.