Левски се класира за финала в турнира за Купата на България, след като победи Локомотив Пд с класическото 3:0 като гост.

„Сините” футболисти чакат своя съперник от другия полуфинален мач между отборите на Литекс и Берое.

Първото полувреме завърши при резултат 1:0 в полза на шампионите с гол на Христо Йовов в 17-та минута на двубоя. След центриране на Седрик Бардон, който навлезе в наказателното поле на „смърфовете”, засилилият се Йовов откри резултата.

През първата част голмайсторът за „сините” застраши вратата на „смърфовете” още два пъти. Само 60 секунди след гола, Левски пропусна да увеличи преднината си - Йовов опита отново удар от наказателното поле, но Колев улови топката.

В 27-та минута футболистът с номер 10 в състава на шампионите стреля към вратата на Локо Пд от границата на наказателното поле, но вратарят на домакините за пореден път изби топката.

Домакините също имаха своите възможности за гол през първата част. Още в 12-та минута Христо Златински се опита да разпечата врата на Левски след изненадващ удар от около 40 метра, но Георги Петков улови топката без проблеми.

Напречната греда спаси шампионите от попадение в 35-та минута, след като Балдовалиев отправи диагонален шут от границата на наказателното поле, но след удар в гредата топката рикошира на сантиметри от голлинията.

През второто полувреме Левски надигра категорично пловдивчани.

Още в 57-та минута Валери Домовчийски финтира вратаря на домакините пред наказателното поле и останал сам увеличи преднината на Левски.

Третият гол падна само девет минути по-късно. Даниел Боримиров вкара с глава за крайното 3:0 след центриране от корнер.

Още няколко положения изпуснаха „сините” след това. До края на двубоя Йовов и Бардон имаха шанс да направят разликата още по-категорична.

Холандският съдия се справи без проблеми с мача. Единственото съмнение, което остана да виси бе в 24-та минута, когато Телкийски навлезе в наказателното поле, Бачков задържа с ръка футболиста на Левски, но реферът не отсъди дузпа за шампионите.

След категоричното 3:0 „сините” футболисти чакат своя съперник на финала, който ще се проведе на 24 май на стадион „Берое” в Стара Загора.