Левски спечели „вечното дерби” срещу ЦСКА с 1:0 и вече има шест точки преднина на върха в класирането в А група след 21-я кръг. „Червените” могат да се смъкнат и до трета позиция в подреждането, ако днес прекият им конкурент Локомотив София не загуби гостуването си на Локомотив Пловдив.

Единственото попадение в двубоя на Националния стадион „Васил Левски” отбеляза Христо Йовов в 20-та минута. Нападателят на символичните гости от Левски се възползва от разбъркване в защитата на ЦСКА, след като получи пас от Станислав Ангелов и след няколко рикошета намери добре топката и я изпрати зад Ивайло Петров.

От трибуните мача изгледа, въпреки не особено внимателно, новият собственик на ЦСКА Прамод Митал, заедно с голяма част от своето семейство.

ЦСКА започна по-силно срещата, владееше топката в продължителни периоди, но така и не успя да стигне до чиста голова опасност. Тиаго Силва бе активен по крилото и оттам дойдоха повечето добри ситуации пред вратата на Георги Петков през първото полувреме. Изстрелите, отправени към стража на Левски обаче бяха или твърде слаби или твърде неточни през целия двубой.

След като отбелязаха попадението, футболистите в синьо започнаха по-често да поглеждат към вратата на домакините и на няколко пъти Христо Йовов излезе очи в очи с Петров, но в по-голяма част от случаите бе в засада. Много силни първи 45 минути изигра Станислав Ангелов, който бе в основата на всичко по-опасно, създадено от Левски.

Второто полувреме започна без смени в двата състава, независимо от негативния резултат за ЦСКА. „Червените” пробваха масирани атаки от самото начало, но те се сведоха до един диагонален шут на Петре, и няколко паса от врата до врата.

В 57-та минута наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов предприе първа смяна, като пусна в игра Ододжи. Нигериецът съживи играта на „червените” и с добри включвания създаде най-опасните положения пред Георги Петков. Десет минути по-късно Младенов направи и тактическа смяна, като пусна в игра чист нападател – Стойко Сакалиев, на мястото на Роберт Петров.

Най-чистата възможност за Левски през второто полувреме се откри пред Даниел Боримиров, до когото достигна брилянтно центриране на Христо Йовов и само сантиметри не достигнаха на ветерана да порази за втори път вратата на Петров.

Два шута на футболисти на ЦСКА – веднъж на Ододжи и веднъж на Трика – от границата на наказателното поле, затрудниха максимално защитата в синьо и Георги Петков.

В заключителните минути на мача ЦСКА се предаде и атаките на „червените” станаха вяли и апатични, като само Ододжи показваше желание да промени развоя на събитията на терена.

Вратарят на Левски Георги Петков, който спаси всеки изстрел, отправен към него, получи и жълт картон в края на мача за бавене на играта в края на двубоя.

Съставите на двата отбора

ЦСКА: И.Петров, Й.Тодоров, В.Илиев, А.Тунчев, Тиаго Силва, А.Кабус, Р.Петров (67` Сакалиев), Г.Илиев, Трика, Ф.Петре (57` Ододжи), Е.Йорданов (81` Гийом)

Левски: Г.Петков, Ж.Миланов, И.Томашич, Е.Топузаков, Лусио Вагнер, Ст.Ангелов (70` Ем.Ангелов), Ричард, Д.Боримиров, С.Бардон, Д.Телкийски (63` Сърмов), Хр.Йовов (82` Иванов)

Дай мнение за мача тук!