Лудогорец победи Левски 2:0 в последния мач от осмия кръг на А група, и остави „сините“ без успех на „Герена“ от месец май насам.

Въпреки че бе без някои основни играчи, шампионът нямаше никакви проблеми да надиграе съперника, си, и с майсторски попадения, взе добра преднина само за едно полувреме. Фабио Ешпиньо в 15-та и Върджил Мисиджан в 42-та бяха точни за Лудогорец, и донесоха спокойствие и самочувствие на разградчани, преди старта на груповата фаза в Лига Европа.

С победата, Лудогорец излезе начело в класирането в А група, с 18 точки, докато Левски остана с девет, малко над чертата на изпадащите.

В четвъртък, на 19 септември, Лудогорец гостува на ПСВ Айндховен, докато Левски играе срещу Пирин Гоце Делчев в сряда за Купата на България.

Неприятни контузии извадиха двама играчи в рамките на пет минути – от 23-та до 28-та – Стефан Велев и Йордан Минев напуснаха принудително, и двамата с травми в коляното.

Левски пак кръгла нула на "Герена", Лудогорец начело преди Лига Европа

източник: Lap.bg

В началните десетина минути до двубоя, отборите на Левски и Лудогорец се разучаваха, и не рискуваха с по-масирани атаки. Марселиньо бе първият, който се опита да застраши сериозно вратата на домакините, и след като в 13-та минута взаимодействието му с Роман Безяк не успя, в 15-та вече имаше резултат. След късо изпълнение на корнер, Марселиньо получи отдясно, почти от голлинията върна към границата на пеналта, откъдето Фабио Ешпиньо стреля точно по трева между куп от играчи за 0:1.

Следващият четвърт час бе белязан от двете принудителни смени, като вместо Велев в игра за Левски се появи Антонио Вутов, а Шоко влезе вместо Йордан Минев за гостите.

„Сините“ стигнаха до първото си чисто положение за гол в 29-та минута, когато Гари Родригес проби отляво, мина двама защитници, влезе почти до аут линията в пеналта, центрира по земя успоредно на вратата, но Цветан Генков не бе на добра позиция да засече, и топката премина встрани.

Левски пак кръгла нула на "Герена", Лудогорец начело преди Лига Европа

източник: Lap.bg

Левски даде инициативата отново на Лудогорец за последните пет минути от полувремето, и разградчани се възползваха за втори гол. Кевин Бру сгреши в центъра на терена, топката му бе отнета, последва бърз извеждащ пас към Върджил Мисиджан. Той по изключително техничен начин преодоля Перес и стреля във вратата на Левски за 0:2 – резултат, при който дойде и почивката на стадион „Георги Аспарухов“.

Дебют за Левски в началото на второто полувреме направи Ларсен Туре, но остана абсолютно незабележим на терена. Най-добър за „сините“ и след паузата остана Мирослав Иванов, но физическите сили на полузащитника се изчерпаха, и той бе заменен в заключителните десетина минути от мача.

Иначе Лудогорец тотално прие играта в своята половина, но стоеше достатъчно стабилно, за да не позволи да се стигне до някакви критични ситуации пред Владислав Стоянов. Гари Родригес опита няколко удара, един от които Стоянов изби точно под гредата. Атаките на „сините“ бяха хаотични, и разчитаха на импровизации, които не водеха до никъде.

Лудогорец запази спокойствие, и дори в края на срещата бе по-активният отбор, за да си тръгне с трите точки от стадион „Георги Аспарухов“.

Левски пак кръгла нула на "Герена", Лудогорец начело преди Лига Европа

източник: Lap.bg