Левски загуби с 1:2 от лидера в чешкия шампионат Виктория Пилзен, за който като титуляр игра бившият централен защитник на сините Давид Бистрон.

Чехите вкараха и двата си гола от дузпи, а Гара Дембеле пропусна такава за Левски. Освен това Христо Йовов нацели гредата в контролата, играна в Ларнака.

Виктория получи дузпа в седмата минута, след като Йордан Милиев извърши нарушение в наказателното поле. Капитанът Павел Хорват шутира от бялата точка, Кирил Акалски спаси с крак, но Хорват стигна до топката и при добавката вкара за 1:0 чехите.

Левски изравни в 16-ата минута, когато Владимир Гаджев центрира отдясно, а белгиецът Жанвион Юлу-Матондо се извиси над защитата и вкара с глава във втори пореден мач на сините от София.

В 32-ата червен картон получи Сержиньо Грийн, който репликира съдията. Въпреки това холандецът бе заменен от Иво Иванов и тимът на Ясен Петров доигра мача с 11 човека.

В 37-ата минута българите изпуснаха дузпа и отлична възможност да поведат в резултата. След пас на Дарко Тасевски, Гара Дембеле влезе в наказателното поле и бе спънат от вратаря. Французинът застана зад бялата точка, но не шутира добре и стражът Роман Павлик спаси.

В 48-ата Дембеле бе спънат на ъгъла на наказателното поле. От прекия свободен удар Христо Йовов добре стреля с левия крак, но гредата спаси чешкия вратар.

В 55-ата минута бе отсъдена втора дузпа за чехите. Резек стреля мощно във вратата на Пламен Илиев и не остави никакъв шанс на младия вратар, оформяйки крайното 2:1.

До края на двубоя играчите на Левски също имаха претенции за дузпа при две ситуации, но такава не бе отсъдена от рефера Костас и резултатът остана непроменен.

Загубата е първа за тима от Герена в шестте до момента проверки по време на зимната пауза.

Последният мач на сините в Кипър е в четвъртък и е срещу лидера в румънското първенство Оцелул Галац.