Тимът на Левски загуби първата си контрола в Кипър с 1:2. Момчетата на Тони Здравков паднаха от руския Мордовия, който е лидер във втората лига на своята страна и е близо до промоция. „Сините“ пропуснаха дузпа чрез Димитър Макриев, а малко преди края на първата част бе изгонен Ларсен Туре, който се сдърпа с играч на противника. Автор на попадението за „сините“ бе Станислав Ангелов, който вкара от дузпа.

Левски започна с Илиев на вратата, а в защита действаха Мюлдер, Старокин, Даниел Димов и новото попълнение Павел Чмовш. В средата на терена Здравков пусна Радослав Цонев, Гаджев, Миро Иванов, Ларсен Туре и Владислав Мисяк, а атаката бе водена от Митко Макриев.

Срещата стартира с леко преимущество за руснаците, които са лидери във втората лига на техния шампионат. Няколко пъти топката бе центрирана опасно в наказателното поле на „сините“.

В 8-та минута Пламен Илиев увисна при едно центриране, но за радост на българите това не доведе до точен удар. Три минути по-късно стражът на Левски спаси удар от дистанция.

Първата ситуация за селекцията на Тони Здравков дойде в 19-та минута, когато Гаджев центрира опасно от корнер. Туре и Макриев не успяха да засекат с глава, топката тупна коварно пред вратаря Коченков, който успя да избие в ъглов удар.

Първият гол падна в 25-та минута, когато след центриране топката попадна в Руслан Нахушев, който стреля мощно във вратата на Левски.

Малко по-късно съдията даде дузпа за Левски, заради нарушение срещу Димитър Макриев. Таранът се нагърби с изпълнението, но ударът му бе слаб и вратарят спаси.

След половин час игра капитанът на Левски Гаджев стреля от дистанция, но вратарят на Мордовия успя да спаси.

Радослав Цонев също опита своя късмет с шут извън наказателното поле, но Коченков спаси за пореден път. Секунди по-късно „сините“ пак не успяха да поразят целта. Чудесно двойно подаване между Ларсен Туре и Гаджев завърши с шут на капитана, който бе отразен от вратаря на руснаците.

Новото попълнение на Левски Павел Чмовш също се появи на голова ситуация, но пропусна. Гаджев центрира от корнер, чехът стреля с глава, но слабо и в ръцете на вратаря.

Левски демонстрираше надмощие в играта, но допусна втори гол във вратата на Пламен Илиев. Мордовия получи фаул в средата на половината, която Левски защитава. Топката бе центрирана, а Чмовш допусна грешка и топката стигна до Луценко, който реализира в долния ляв ъгъл на вратата.

В края на полувремето Ларсен Туре се спречка с играч на Мордовия. Французинът свали с глава опонента си и двамата бяха изгонени от кипърския рефер. Съдията позволи двата отбора да направят смени и на мястото на Туре влезе Антон Огнянов.

След почивката Тони Здравков пусна в игра Борислав Цонев, който замени юношата Мисяк. Пламен Илиев отстъпи своето място на хърватина Горан Блажевич. „Сините“ почнаха амбициозно и стигнаха до два корнера, но от тях не излезе нещо опасно пред вратата на руснаците.

В 53-та минута полузащитникът Радослав Цонев стреля от 25 метра, но вратарят изби в корнер. Гаджев центрира от ляво по атака, а Даниел Димов скочи най-високо, но ударът му с глава попадна в ръцете на вратаря.

В 60-та минута Тони Здравков пусна петима от резервите – Кевин Бру, Станислав Ангелов, Стивън Петков, Мики Орачев и Пламен Димов.

Малко по-късно Антон Огнянов спечели фаул в близост до ъгъла на наказателното поле. Гаджев центрира остро, но никой не успя да засече топката към вратата на Мордовия.

В 63-та минута Мики Орачев центрира отлично, но Макриев пропусна да отбележи с глава.

20 минути преди края на срещата в игра влязоха юношите Илия Димитров и Деян Иванов, а на пейката седнаха Макриев и Павел Чмовш.

Левски получи възможност да изпълни двоен удар в наказателното поле на Мордовия. Кевин Бру чукна топката към Антон Огнянов, който стреля силно над вратата на руснаците. Малко по-късно Станислав Ангелов даде перфектен пас към Боби Цонев, който овладя хубаво, но стреля в страни от вратата.

Левски продължи да натиска и в 87-та минута съдията отсъди втора дузпа в полза на тима от София. Зад топката застана капитанът Станислав Ангелов, който реализира хладнокръвно.

До края на контролата нямаше ситуации пред двете врати. Следващата приятелска среща на „сините“ е на 6-ти февруари, а опонент ще е Теплице.

Участие в мача не взеха Валери Божинов и Цветан Генков.