Левски постигна първа победа от началото на сезона и спечели първи три точки. „Сините“ се наложиха с 2:0 като гости на Пирин Гоце Делчев в мач от третия кръг на А група. Победата на Левски се явява първа за столичните тимове от началото на първенството.

Левски тотално надигра отбора на Пирин Гоце Делчев и можеше да постигне още по-убедителна победа, но сериозни пропуски направиха Гари Родригес, Цветан Генков и Стефан Велев.

„Сините“ започнаха силно срещата и в 10-та минута Гари Родригес излезе сам срещу Абди Абдиков и стреля, но вратарят на Пирин успя да спаси. Три минути по-късно Нуно Пинто центрира остро в наказателното поле на Пирин, където Абдиков се размина с топката, а Генков не успя да я засече отблизо. В 14-та минута Кевин Бру пусна много хубав извеждащ пас към Генков, който преодоля Абдиков, но подаде към Родригес, който стреля много неточно над напречната греда.

Димитър Везалов сбърка в 19-та минута и топката стигна до Веселин Марчев, който след това стреля, но защитникът на Левски успя да блокира удара на футболиста на Пирин.

Левски продължи да играе силно и в 30-та минута Владимир Гаджев центрира от корнер в наказателното поле на Пирин, Абдиков увисна и топката стигна до Бру, който стреля, но неточно в аут.

Левски поведе в 35-та минута, когато Гари Родригес центрира в наказателното поле на Пирин, където Цветан Генков отблизо засече топката с глава и я прати във вратата на Абдиков.

Пирин Гоце Делчев можеше да изравни резултата в 41-та минута, когато Веселин Марчев получи хубав пас, след което се измъкна от Димитър Везалов, а след това центрира в наказателното поле на Левски, където Марио Близнаков финтира Даниел Димов и стреля, но в страни от левия стълб на вратата на Пламен Илиев.

Левски започна силно и второто полувреме, когато в 51-та минута Гари Родригес стреля опасно, но Абдиков плонжира добре и успя да избие топката в корнер.

Левски получи правото да изпълни дузпа, след като в 53-та минута Кевин Бру пусна чудесен извеждащ пас към Гари Родригес, който овладя топката и бе спънат от Абди Абдиков. Левски удвои своята преднина в 54-та минута, когато Гари Родригес прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Абдиков.

Пирин можеше да се върне в мача в 63-та минута, когато Любомир Витанов отправи хубав далечен удар, но Пламен Илиев показа добър рефлекс и спаси.

Левски продължи да атакува опасно и в 66-та минута Гари Родригес пусна добре към Стефан Велев, който се озова сам срещу Абдиков и стреля, но вратарят на Пирин спаси. След това топката отново се върна във Велев, който стреля, но Абдиков отново спаси. В 76-та минута Цветан Генков свали с глава топката към Гари Родригес, който остана сам срещу Абдиков, но стреля неточно в страни от десния стълб на вратата на Пирин. Две минути по-късно Стефан Велев центрира в наказателното поле на Пирин, където Генков от добра позиция стреля с глава, но Абдиков спаси.

В 82-та минута пред Пирин се откри нова възможност да вкара гол, когато Хазуров излезе на добра позиция, но стреля неточно в страни от десния стълб на вратата на Пламен Илиев.

Във втората минута на добавеното време на мача Левски изпусна нов шанс да вкара, когато Гари Родригес подаде към Цветан Генков, който от чудесна позиция стреля в аут.

Така Левски спечели първи три точки от началото на сезона и се изкачи на осмо място във временното класиране, докато Пирин Гоце Делчев остана на последната позиция с 1 точка и по-лоша голова разлика от Славия и Локомотив София.

В следващия кръг Левски приема Берое, а Пирин Гоце Делчев е домакин на Литекс.