Отборът на Левски затвърди втората си позиция във временното класиране, след като постигна минимален успех над Берое на стадион „Георги Аспарухов“. Единствения гол в срещата бе дело на бившия кадър на тима от Стара Загора – Венци Христов.

Кръгът започна с изразителен успех на Локомотив Пловдив над Пирин на „Лаута“. Домакините се наложиха с 4:2 и допълнително утежниха ситуацията за „орлетата“.

Шампионът Лудогорец продължава да кове победа след победа, а този път в жертва на разградчани се превърна отборът на Ботев Пловдив. Домакините се наложиха благодарение на попадението на Марселиньо.

В другия мач Славия взе безпроблемни три точки в Монтана след класическо 3:0. В 27-ия кръг почива тима на Черно море.

Вижте най-интересните моменти от българските терени от уикенда в нашия обзор:

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – ПИРИН 4:2

Локомотив Пловдив победи Пирин с категоричното 4:2 в първи двубой от 27-ия кръг на А група. За победителите Мартин Камбуров реализира хеттрик, а попадение наниза и Кики. За Пирин точен на два пъти беше Тошев. Дебют за "черно-белите" записа бранителят Иван Иванов.

Мартин Камбуров бе избран за Играч на мача

Илиан Илиев: Искаме да върнем хората по трибуните

Камбуров: На 35 години съм, но не сме по-лоши от младите

Шенсой: Нямаме самочувствие

МОНТАНА – СЛАВИЯ 0:3

Отборът на Славия записа ценни три точки в А група след успех с 3:0 над Монтана като гост в мач от 27-я кръг на шампионата. "Белите" вече имат 39 точки на третата позиция във временното класиране.

Тарханов: Лига Европа не е нашата цел номер 1

Младокът Георги Йомов спечели приза за Играч на мача

Йомов: Доказвам, че може да се разчита на мен

Кокала призна превъзходството на Славия

ЛЕСКИ – БЕРОЕ 1:0

Левски взе важна победа в битката си за място в Европа. "Сините" надделяха с 1:0 пред празните трибуни на "Георги Аспарухов" над прекия си конкурент Берое в мач, който предложи предимно битка и здрави единоборства. Единственото попадение дойде от дузпа в продължението на първата част. Точен беше бившият играч на старозагорци Венци Христов, а тя беше дадена за нарушение срещу Божидар Краев. Но ситуацията беше доста спорна, а гостите дълго оспорваха решението на съдиите Станислав Тодоров и Никола Попов. 

Венци Христов обра овациите след мача

Стойчо Стоев: Никога не сме се съмнявали във второто място

Хубчев: Нямаше ниакква дузпа за Левски

Венци Христов: Искам да бележа още

Елиаш изгуби съзнание след мача на Герена

Венци Василев със седем шева на главата

Стойчо Стоев заплаши да си тръгне

Най-интересното от мача в СНИМКИ

ЛУДОГОРЕЦ – БОТЕВ 1:0

Още една решителна крачка към титлата направи отборът на Лудогорец. Разградчани победиха с 1:0 у дома Ботев и запазиха аванса си от 14 точки на върха на класирането пред Левски и едва ли някой си мисли, че разградчани могат да бъдат изместени от там.

Марселиньо бе избран за Играч на мача

Дерменджиев: Не сме шампиони

Пресилен червен картон за Ботев

Марселиньо: Искам да остана в Разград

Успехът над Ботев в СНИМКИ