Шампионът Левски не допусна гол и в седмия си официален мач за сезона, и победи с 2:0 при гостуването си на Миньор, след като резултатът бе 0:0 до 79-ата минута.

На Стадиона на мира в Перник по традиция се състоя здрава битка, като за това ясно говорят шестте спирания на играта за оказване на медицинска помощ и деветте на брой жълти картони, гарнирани с претенции за дузпи от страна на двата отбора.

В първите 20 минути на двубоя игровото превъзходство бе на страната на гостите от София, като Георги Христов и Дарко Тасевски изпуснаха добри положения, а Седрик Бардон опита да си спечели дузпа.

В 26-ата националът Живко Миланов бе заменен принудително заради травма в коляното, а домакините започнаха по-организирано да опитва атаки към вратата на сините.

Най-чистата ситуация за гол през първата част бе в 38-ата минута. Заменилият Миланов Шакиб Бензукан с отлично подаване намери Христо Йовов. Бужутера и Георги Христов бяха сами срещу вратаря Иван Чворович. Йовов подаде на Христов, той стреля от чиста позиция, но сръбският страж реагира перфектно и изби в гредата.

В началото на второто полувреме футболистите на Миньор заиграха по-активно и на два пъти Костадин Хазуров се озова в добри ситуации пред Георги Петков, но не успя да се възползва. Резервата Станислав Руменов пък падна за дузпа, но реферът Николай Йорданов не реагира.

Нулевото равенство бе нарушено в 79-ата минута с гол на Христо Йовов от пряк свободен удар от почти 40 метра. Топката тупна в наказателно поле преди да се оплете в мрежата, успявайки да заблуди Чворович. Останаха съмнения, че Георги Сърмов е засякъл топката в пеналта, но попадението бе записано на сметката на Йовов.

В 84-ата футболистите на Левски решиха всичко в сблъсъка. Вратарят Иван Чворович фаулира откъсналия се в наказателното поле Георги Христов. Потърпевшият Христов се нагърби с изпълнението от бялата точка, но Чворович изби удара му. Коженото кълбо обаче попадна в Дениран Ортега, който с безкомпромисен изстрел удвои и сложи край на спора.

С този успех сините, за който повторен дебют направи Саша Симонович, останаха начело във временното класиране на А група, преди изиграването на останалите двубои от втория кръг, с актив от шест точки и голова разлика 7:0.