Отборът на Левски стартира впечатляващо участието си в Европа за този сезон. “Сините” надиграха тотално Дъндолк с 6:0 в първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа, който се игра на стадион “Георги Аспарухов”. Ирландците се оказаха малка хапка за устата на столичния тим, който и на книга бе сочен за фаворит за спечелване на срещата.

Ясен Петров ознаменува подобаващо дебюта си начело на Левски, а добрият резултат дава почти 100-процентова гаранция за продължаването на тима в следващия етап на надпреварата.

“Сините” очароваха феновете си, които видяха шест гола реализирани от Христо Йовов (12’), Даниел Младенов (14’ и 46’), Гара Дембеле (42’) и Исмаил Иса (86’ и 90+3’).

Момчетата на Ясен Петров показаха от първата минута, че имат намерение да вземат сериозна преднина още в първия мач. Така и се получи. Още в 12-та минута на мача, Левски поведе в резултата. Още при третия корнер в полза на “сините”, Христо Йовов засече топката неспасяемо, след отлично центриране на Жоазиньо.

Само две минути по-късно, хилядите фенове на стадиона, изригнаха след втория гол в мача. Даниел Младенов реализира още при дебюта си за “сините”. Дарко Тасевски изведе добре Веселин Минев, който подаде на Младенов, а той направи резултата 2:0 след удар от наказателното поле.

В 42-та минута падна и третото попадение в мача. Дарко Тасевски намери Гара Дембеле пред наказателното поле, той преодоля двама защитници на ирландците, навлезе, стреля в близкия ъгъл на вратата, по диагонал, топката се отби в страничната греда и след това влезе в мрежата за 3:0.

Преди почивката Владимир Гаджев на няколко пъти опита мощния си далечен удар, но той този път не доведе до нужния резултат.

След почивката “сините” започнаха мача с гол от съблекалнята. Веднага след подновяването на играта Милиев пусна топката в коридор към Дани Младенов, който леко чукна топката зад вратаря на гостите за 4:0.

Малко след това ирландците сякаш се разиграха и изравниха играта. Но късно. Гостите имаха няколко чудесни възможности да вкарат поне почетно попадение, но това така и не им се отдаде.

За сметка на това Левски показа, че е гладен за победи и попадения. В 86-та минута влезлият като резерва Исмаил Иса реализира с глава, след като засече топката в наказателното поле.

В даденото от съдията продължение Владимир Гаджев бе изведен сам срещу вратаря, но стражът отрази удара му, топката попадна в Исмаил Иса, който не се поколеба да пише шестица на Дъндолк.

През второто полувреме и Жоазиньо можеше да запише името си на таблото на стадиона, сред тези на голмайсторите, но уцели страничната греда. "Сините" изпуснаха още няколко положения след почивката, но пък и опазиха своята мрежа суха, което е добър атестат на този етап. Въпреки това защитата на няколко пъти се пропука, но и Дери не успя да се възползва от това.

Реваншът е насрочен за 22 юли (четвъртък) от 21.00 българско време на стадион "Ориел Парк" в Дъндолк.

Освен дебюта на старши треньора Ясен Петров, първия си официален мачове на тима изиграха и централният защитник Иво Иванов, Дани Младенов и Гара Дембеле също ще направят своя дебют. Дъстли Мюлдер, който пристигна при Левски през лятото не попадна в групата на столичани, заради контузията, която получи в контролата срещу Аустрия във Виена.

Собственикът на Левски Тодор Батков изгледа мача на живо от ложата на стадион “Георги Аспарухов”, след като дълго не бе посещавал официален мач на “сините”.

Феновете пък подкрепиха любимците си и останаха доволни от видяното. Един от плакатите, издигнати от агитката на тима гласеше “Сектор Б е силен, когато е единен”.

Състав на Левски: Петков, Станчев, Иво Иванов, Минев, Милиев, Д.Младенов, Гаджев, Жоазиньо, Тасевски (Александров 65’), Йовов (Балтанов 53’), Дембеле (Иса 78’).