Левски постигна очаквана победа над Видима Раковски в среща от деветия кръг на А група. "Сините" се наложиха като гост с 3:1. Два гола за шампионите отбеляза Седрик Бардон, а третият бе дело на Дарко Тасевски. Почетното попадение за домакините вкара Драгомир Иванов.

Въпреки че в последните минути "сините" доиграваха срещата с човек по-малко, заради директен червен картон на Юсеф Рабех, футболистите на Станимир Стоилов не допуснаха да бъдат изненадани от домакините.

Левски бе видимо по-добрият отбор на терена и заслужено си тръгна с трите точки от Севлиево. Първите 20 минути бяха равностойни, но след това класата на „сините” футболисти си пролича и закономерно първият гол падна още преди почивката. В 35-та след дълъг пас на Даниел Боримиров, Седрик Бардон засече топката от въздуха и я прати в мрежата за 1:0.

Двата отбора се оттеглиха на почивка при този резултат. След повторното излизане на терена, домакините се опитаха да наложат натиск, но той бе спрян още в 59-та минута, когато Дарко Тасевски увеличи преднината на Левски.

Лусио Вагнер открадна една топка в половината на Видима, комбинира с Христо Йовов, който изведе с отлично подаване македонския национал сам срещу вратаря Иванов, а Тасевски се възползва максимално от създалото се положение, за да направи резултата 2:0. Броени секунди след това след центриране отдясно, Седрик Бардон засече топката от въздуха и я прати в мрежата за 3:0.

Почетното попадение за домакините вкара Драго Иванов, който стреля мощно във вратата пазена от Георги Петков и намали разликата на 1:3. За повече обаче играчите на Костадин Ангелов нямаха сили и така последният съдийски сигнал на стадиона в Севлиево прозвуча при този резултат.

Пет минути преди края Рабех си изпроси червен картон и остави шампионите с човек по-малко. Футболистът на Видима Писаров се откъсна сам срещу Георги Петков, мароканецът го дръпна за фланелата, заради което бе изгонен от главния рефер Мартин Богдев.

Добър мач за Левски направи Димитър Телкийски, който на няколко пъти се отчете с много добри отигравания. Колкото до отличилия се с две попадения Седрик Бардон, той имаше шанс да запише и хеттрик, но само малшансът му попречи да стори това.

С поредната си победа Левски не позволи статуквото в класирането на върха да бъде променено. „Сините” заемат втората позиция с 22 точки, на три от лидера ЦСКА, който в деветия кръг надигра като гост Локомотив Пловдив.