Pъководството на Левски обмисля отборът да играе с друга марка екипи от сезон 2016/2017, информира “24 часа”. От 2014 година на “Герена” се обличат от испанската компания Joma. Шефовете на “сините” ще разгледат и ново предложение от досегашния си партньор, но са поискани и оферти от други водещи компании за спортна екипировка. И е твърде вероятно от лятото доставчикът да бъде сменен и левскарите да имат нови дрехи.

Новото маркетингово звено в Левски, ръководено от телевизионните продуценти Иван и Андрей, ще дискутира заедно с шефовете възможностите. Това ще се случи по време на днешното съвместно заседание на управителния и надзорния съвет. Дори решенията за екипировката вече се вземат съвместно от членовете на управата. Сред водещите мотиви при избора на доставчик този път към добрите условия за първия отбор и школата ще бъде добавена и стратегията за максимални продажби на екипи сред феновете. Или иначе казано - от Левски търсят качество и най-ниска възможна крайна цена, за да може екипите да бъдат по-достъпни за левскарите.

До 2013 г. Левски играеше с “Пума”. При влизането на Joma на “Герена” в сезона на 100-годишнината бяха изработени и юбилейни екипи, а впоследствие върху официалните за отбора бяха добавени детайли, предложени от феновете. Към настоящия момент фенските организации на “сините” се обединяват около мнението да не бъдат използвани и предлагани в мрежите бели екипи, за да няма асоциации на “Левски” със “Спартак”. Темата е все по-дискутирана сред фенските фракции.