Ръководството на Левски разпространи втора декларация минути, след като стана ясно, че клубът ще обжалва решението на Спортно-техническата комисия към БФС, която реши да анулира резултатите на Литекс. От решението на СТК най-ощетен остана именно именно клубът на „сините“, който вече изостава на пет точки от едноличния лидер Лудогорец.

Втората декларация е озаглавена с лаконичното „Безсилието на виновния“.

Предоставяме я на вашето внимание без редакторска намеса. Позицията на „сините“ бе публикувана в официалния сайт на клуба.

Когато си виновен за извършени от теб действия, пътищата обикновено са два. По единия тръгват доблестните. Признават, че са сгрешили и приемат последствията от своите действия. Накратко, съобразяват се с правилата.

Вторият път е за онези, които погазват правилата, не зачитат правото и са склонни да разменят деня с нощта, за да се прикрие стореното. Да се изкриви истината. Да се манипулира общественото мнение. Тогава на дневен ред идва методът на сто пъти повторената лъжа, която трябва да се превърне в истина. Търси се друг виновник. Скриваш се в сенките и започваш от ъгъла да сплетничиш и демагогстваш.

От сенките на българския футбол отново излязоха онези, за които правилата не важат и са готови на всяка цена да оцелеят като очернят другиго. Сценарий, игран неведнъж срещу ПФК Левски и превърнал се в способ за игри зад завесата.

Никой в ръководството на клуба няма да позволи очернянето на името на вековния отбор с приказки за политически натиск, сценарий и недомлъвки. Никой няма да позволи хвърлянето на кал от хора, затънали до уши в нея. Ние няма да играем ролята на техен спасител и няма да изкупуваме чужди грехове.

Защото не ние нарушихме правилата, не ние прекратихме по скандален начин дербито между Левски и Литекс на 12 декември 2015 г., не ние се скрихме в сенките на собствените си грешки и се опитахме да изкараме под прожекторите арсенал от манипулации и лъжи. За нас истината и спазването на правилата са от основно значение. За нас е непонятно и необяснимо как може да потъпчеш правилата пред цяла България, а после да се обявиш за жертва и да играеш крадеца, който вика „дръжте крадеца“.

Ние няма да мълчим, няма да ви позволим да очерняте името на ПФК Левски и няма да участваме в този „театър“. Единственото, което правим и ще правим, е да се съобразяваме с правилниците, важащи за всички.

ПФК Левски заявява категорично, че ще се противопоставя с всички законови средства на опитите за манипулация на общественото мнение и очернянето името на клуба.

Ние искаме едно: Спазване на правилата, а не манипулации от безсилието на виновния!


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS