Мениджърът на Левски Георги Иванов, след дълги консултации с останалия спортно-технически щаб и с кмета на Каварна Цонко Цонев, реши отборът да остане поне още едно денонощие в морския град. Причината се крие в лошите атмосферни условия, не само в региона, но и в големи части от пътя, който отборът трябва да измине към София.

Георги Иванов бе запознат с пътната обстановка и освен проблемното преминаване на пътя Каварна – Варна, се оказа, че официално е затворен и пътят Варна – Шумен.

Областният управител на Варна е съобщил, че почти 100 процента тази магистралната отсечка Варна – Шумен няма да бъде отворена днес и ако има някакъв малък процент за отваряне, то ще бъде важи само в посока Шумен – Варна.

Според различни информации, посоката Варна – Шумен има навявания, които са невъзможни за почистване.

„Оставаме тук поне за още едно денонощие, не мога да рискувам здравето на футболистите. Тук поне сме на топло, а никой не може да ни каже, че дори и да преодолеем пътя до Шумен, какво ни очаква във вътрешността на страната. Разговарях и с кмета на Каварна Цонко Цонев, той ми даде същия съвет – да не рискуваме с връщането си”, заяви Георги Иванов.

Футболистите, които се бяха приготвили за тръгване се върнаха по стаите, които бяха напуснали малко преди това.

Очаквайте подробности около невъзможността на сините да си тръгнат от Каварна!