Селекцията при Левски е много разтегливо понятие, което никога не влиза в рамки. „Сините“ отварят и затварят „прозореца“ както само те си умеят. Винаги има много препятствия, понякога те приличат на планини. Това лято не прави изключение. Вече е септември, но на „Герена“ още търсят крило. След няколко зрелищни греди породени от липсата на средства пред клуба се отвори чудесна възможност.

Докато търсенето на „външен халф“ или просто крило продължава, Левски удари в десетката. „Сините“ не взеха номер десети, а се подсилиха с бек.

Десният бек по принцип е силно подценена позиция. Футболът обаче се промени и крайните защитници вече са с много по-голяма тежест. Георги Иванов върна Живко Миланов на „Георги Аспарухов“, което е гарантирано най-сериозният летен удар на клуба. Заплатата му е символична, но ролята му няма как да бъде такава.

Миланов има дълга и сполучлива история с Левски. Викаха му Джеки Чан, а причината е ясна. Живко е безстрашен, а в родния футбол това е дефицит. Той е от последното поколение юноши на клуба, които имат гарантирана шампионска закалка. Миланов не се провали никъде в чужбина и сега е много по-опитен, което го прави още по-ценен.

След Левски, Миланов направи добри сезони в Румъния и Русия, а там не се играе лесно. Във Васлуй стигна до капитанската лента, а във втора руска лига го избраха за номер едно.

Стойчо Стоев ще получи повече енергия и характер по десния фланг. Въпросът с капитанската лента не е ясен, но Живко Миланов спокойно може да го играе и капитан без лента. Противниковите крила ще се съобразяват, защото срещу себе си ще имат доказан боец и истински левскар. Мълчалив, но безкомпромисен. Смел, бърз и научен да играе сериозен футбол. Стоев може да бъде щастлив от тази сделка, която му идва като подарък.

Още е много рано да коментираме новите в Левски, но едва ли „сините“ ще минат без грешка. Нападателите търпят критики, Карнер е на кантар, Де Ноойер и Костадинов печелят позитиви, а Денис Махмудов е резерва на Мики Орачев. Живко Миланов е марка, така че за него феновете могат да бъдат спокойни. Точният човек, на точното място.

Привличането на софиянецът ще повиши и конкуренцията. До този момент Прохазка и Божидар Краев бяха незаменими, а това е проблем. Сега всеки ще се бори за място под слънцето.

Мнозина биха се притеснили, че завръщанията много пъти водят до разочарования, но в случая говорим за солиден професионалист в добра възраст. Другият евентуален проблем е късият договор. Уговорката между двете страни е ясна, но нека припомним, че в България временните работи са най-постоянни...