Шампионът Левски не успя да победи Черноморец и двубоят между двата отбора от 22-рия кръг на първенството завърши 1:1 след голове на Седрик Бардон от дузпа (34’) и Пламен Крумов (68’). По този начин „сините” почти сигурно се сбогуваха с шансовете си за участие в европейските турнири догодина.

Като цяло мачът на обновения стадион „Лазур” се игра в добро темпо и двата отбора имаха достатъчно положения, с които можеха да стигнат и до повече голове. „Сините” обаче отново показаха липса на идея пред вратата на съперника и не успяха да стигнат до трите точки. Футболистите на Красимир Балъков пък зарадваха привържениците, които присъстваха на срещата, с която бе открит новия „Лазур” с изцяло сменена тревна настилка.

Двубоят започна с лек натиск на домакините, но след 15-та минута Левски пое инициативата и създаде работа за стража Паскал Борел, който трябваше да се намесва след удари на Сърмов и Ники Димитров.

В 27-та минута добър шанс пропиля Седрик Бардон. Французинът бе изведен добре от Бардон и стреля майсторски покрай Борел, но топката излезе в аут.

В 33-та минута се получи най-спорният момент в мача. След съприкосновение между Христо Йовов и Енис Хайри в наказателното поле на Черноморец, съдията Христо Ристосков отсъди дузпа в полза на Левски, която обаче бе доста пресилена. Зад топката застана Бардон, който не сгреши и откри резултата в мача.

Само две минути по-късно Левски можеше вече да води с 2:0, но добрият удар на Жоазиньо от 20 метра се удари в горната греда на вратата на Черноморец. Така в крайна сметка двата отбора се оттеглиха на почивка при минимална преднина за гостите.

Втората част стартира добре за „сините”, които имаха възможности чрез Бардон и Сърмов, но Борел се справи добре в ситуациите. Постепенно домакините започнаха по-често да поглеждат към вратата на Петков и резултатът не закъсня.

В 68-та минута капитанът Пламен Крумов изравни след много красив гол. Центриране в наказателното поле на Левски бе избито с глава от Миро Антонов, но топката попадна в Крумов, който от около 16 метра с брилянтен ножичен удар от въздуха вкара топката неспасяемо във вратата на Петков.

В последните 20 минути на мача съперниците се дебнеха, като и двата отбора имаха възможности за победен гол, но такъв не падна и двубоят завърши 1:1.

След загубените две точки, Левски се смъкна на пето място с 37 точки, което е с три по-малко от третия ЦСКА. При успех за „армейците” в домакинството им на Монтана обаче, шампионите ще се отдалечат на цели 6 точки от мястото, даващо право на участие в евротурнирите.

След последните си успешни резултати пък, Черноморец е седми с 35 точки, на две зад „сините”.

--

Черноморец – Левски 1:1 (0:1)

0:1 Седрик Бардон (д) 34’, 1:1 Пламен Крумов 68’

Черноморец: Борел, Зайц, Хайри, Терзиев, Старокин, Нуньо (77’ Дяков), Андре, Педриня, Гонсалес, Крумов (83’ Мускалу), Тошев (64’ Морис)

Левски: Петков, Станчев, Бензукан, Милиев, Минев, Сърмов, Балтанов (77’ Гаджев), Бардон, Жоазиньо, Йовов (65’ Антонов), Н.Димитров (83’ Телкийски)

Стадион: „Лазур”, Бургас

Съдия: Христо Ристосков