Левски падна от ЦСКА, но продължава да не е в криза! „Сините” винаги са на правия път, те никога не бъркат.

Четвъртото място тревожи запалянковците на Левски? Глупости, какво пък толкова, Левски не се притеснява от такова нещо. Четвъртата позиция не е новост! Тимът на Стоилов го държеше здраво, но в Шампионската лига с Челси, Барселона и Вердер.

Всъщност единствената прилика между тогава и сега, е че отборът от „Герена” трудно бележеше и в Лигата, мъчно вкарва и сега.

Сериозно, Левски има огромен проблем в атака. Той не е от вчера, а от поне една година. Въпреки, че сигналната лампа се скъса да свети, „сините” не купиха централен нападател. Такъв нямаше и да трябва, но Гонзо го няма.

Левски страда и от схемата си на игра. Прословутото 4-3-3, което често се превръща в 4-5-1, вече е твърде предвидимо. Няма нищо вечно, иначе Сър Алекс още щеше да я кара с либеро в Манчестър Юнайтед, като преди 15 години. Стоилов трябва да пробва нещо ново.

След загубата от ЦСКА стана ясно, че ще има сериозна смяна на йерархията сред футболистите. Въпреки загубата, срещу „армейците” дебютантите Рабех и Минев показаха, че могат да играят ключова роля.

Къде е Бардон? Какво се случва с Христо Йовов и Телкийски? Защо те не успяха да поведат Левски срещу надъхания ЦСКА? Кога Домовчийски ще се превърне в нещо повече от момче с добри футболни качества?

Отговорите ги спестявам, защото футболистите са с много тънка чувствителност! Левски е четвърти и високомерието трябва да остане на заден план. „Сините” трябва да свалят нослетата и да бачкат здраво, както направиха в ЦСКА. Както го прави Славия, че и Локо София.

Иначе, публиката на Левски /както и тази на ЦСКА/ си е от класа. Само, че не става само с публика, трябват и голове. Спомените от последните две години не топлят. Левски може да стане шампион, но догодина.

Честито на ЦСКА, защото си заслужи победата. Честито и на Зе Соарес, Жоаозиньо, Жан Карлос, Дарко Тасевски, Рабех, Веско Минев, Бензукан, Георги Сърмов, Николай Димитров и останалите, защото идва тяхното време.

А, още един въпрос, този път адресиран към треньорската стая на „Герена”, какво става с Мариян Огнянов и Балтанов? Живи ли са?

Левски не е в криза, а в сериозна криза. За да направи нов класен отбор трябва да минеш и такъв период. За футболистите разбрахме, остава схемата на игра... , но така или иначе Левски го няма в цялата схема.