„Синьото” ръководство може да си отдъхне спокойно след като намери заместник на желаещия да играе в чужбина Георги Петков.

Най-добрият вратар в България изигра 7-8 години с екипа на Левски и е нормално да излезе и в чужбина. Феновете пък са в паника кой ще наследи Гошо. Двамата много талантливи вратари от школата Божидар Митрев и Цветан Димитров са още много млади и с малко опит, за да са „номер 1” в Левски. Взетият под наем Даниел Киш не убеди, че е от класата на Петков.

Така се стигна до притесненията в спортно-техническия щаб на „сините” кой ще е заместникът на Петков. В медиите също се споменават много имена за наследници на вратаря.

В крайна сметка „наследникът” се появи на тренировката в понеделник. Още с първите му прояви в рамката на вратата кибиците на Герена го нарекоха „Новия Петков” или „Черният Петков”. С проявите си новоизлюпеният вратар накара поне за малко феновете да се усмихнат и да гледат положително на всичко, което се случва в Левски.

След края на заниманието, когато вратарите си тръгнаха, на вратата застана Жоао Натаилтон Рамос дос Сантон. Тъмнокожият футболист е роден на 25.12.1988 година в Убауба Бразилия. Има всички данни да е добър вратар. Висок е 163 см и тежи 66 килограма. Сред футболистите е известен с благия си характер и доброто си настроение.

Та именно този футболист застана на вратата и не даде на неговите съотборници да му вкарат гол, което е видно и от снимките. Жо, както го наричат на галено, спасяваше с каквото може – с ръка, с крак, с глава или с тяло. Остана доволен, че бе в центъра на вниманието на всички и това го накара да бъде доволен.

Накрая на вратарската си фиеста Жоазиньо бе лаконичен в самооценката си: „Аз съм новият Петков”, и с възможно най-широката си усмивка напусна тренировъчния терен под аплодисментите на останалите му съотборници и помощник треньора Тони Здравков.

снимки: Gong.bg, Валентин Грънчаров