Левски е на път да привлече още един централен бранител. Става дума за чеха Павел Чмовш. До този момент той е защитавал цветовете на елитния холандски НЕК Ниймеген. През тази кампания той е записал едва 8 мача, като в 6 от тях е бил титуляр, а в другите два е влязъл като резерва.

Чмовш е роден в Пилзен. Играе като централен защитник и прави впечатление с високия си ръст – 188 сантиметра. Играе с десен крак, а цялата му професионална кариера е свързана с холандското първенство. Евентуалният нов защитник на Левски е на 23 години и почва кариерата си във Виктория Пилзен, след което преминава в школата на Славия Прага. Оттам го забелязва НЕК и го привлича, когато е още 20-годишен.

Първоначално тимът го праща под наем във Вендам, а от 2011 се завръща в НЕК. Там играе три сезона, като предишните два е по-скоро титуляр. През 2011/2012 играе 23 мача, а през миналия сезон записва 20 участия, като 16 пъти е бил титуляр.

Припомняме, че Левски вече привлече един централен защитник в лицето на Аймен Белаид. „Сините“ се разделиха с трима на тази позиция – Алекс Перес, Йордан Милиев и Димитър Везалов. Поради тази причина Тони Здравков държи да се подсили с още един стопер. Ако всичко по преговорите мине гладко, Павел Чмовш трябва да се присъедини към Левски в следващите дни.