Отборът на Левски се класира за полуфиналите на турнира за Купата на България след изпълнение на дузпи. „Сините” отстраниха втородивизионния Пирин с 4:2.

Двата отбора не успяха да си отбележат гол в редовните 90 минути. След две продължения резултатът на стадиона в Благоевград остана 0:0.

Това наложи изпълнението на дузпи, в което вратарят на Левски Божидар Митрев се превърна в герой за своя отбор, а решаващия гол реализира Игор Томашич.

„Сините” стигнаха за трети път до продължения с отбори от „Б” група, след като в предишните кръгове на турнира шампионите отстраниха Нафтекс и Черноморец Бс.

Жребият определи гостите да изпълняват първи 11-метровия наказателен удар. Димитър Телкийски реализира за 1:0, но резултатът бе веднага изравнен от капитана на домакините Светослав Дяков.

Второто попадение за Левски бе дело на Седрик Бардон, а Метушев от Пирин върна за 2:2. Валери Домовчийски отново изведе своя тим напред за 3:2. Ответната дузпа на домакините бе неутрализирана от младия страж на „сините” Божидар Митрев, който отрази удара на Марков.

Напрежението на ст. „Христо Ботев” се нажежи до крайност след пропуска на Живко Миланов, но Хазуров също изпрати топката високо над вратата и така резултатът остана 2:3 в полза на Левски.

Победният гол за момчетата на Станимир Стоилов, който прати шампионите на полуфинал за Купата на България, бе дело на Игор Томашич.

Редовните 90 минути преминаха изцяло под диктовката на Левски, футболистите на "сините" обаче не успяха да реализират головите си положения.

Още в 19-та минута „сините” имаха възможност да открият резултата след силен удар на Ричард от 40 метра, който прати топката в напречната греда.

По още няколко положения изпуснаха Емил Ангелов, Минев и Мирослав Иванов. През втората част на двубоя домакините от Благоевград се активизираха, но нападателят Стойков не успя да преодолее вратаря Божидар Митрев.

Двете продължения преминаха в редица грешни пасове и голямо напрежение за отборите. Въпреки натиска на Левски отборите стигнаха до изпълнение на наказателни удари, в които шампионите казаха последната си дума и след 4:2 се класираха за полуфиналите на надпреварата.

Останалите полуфиналисти са Берое, Литекс и Локомотив Пд. Жребият за следващия етап от Купата на България ще бъде изтеглен на 19 април от 11.00 часа.

Двата полуфинални мача в турнира ще се проведат на 25 април от 16 часа., а финалът на 9 май в Стара Загора.