Шампионите от Левски ще проведат първия от двата летни подготвителни лагера в Правец, научи gong.bg.

„Сините”, независимо от изхода на шампионата, вече мислят за подготовката през лятото. Началото й ще е в средата на юни, а лагерът ще се проведе в родния град на Тодор Живков от 18 юни до 6 юли.

Изпълнителният директор на клуба Наско Сираков и старши треньорът Станимир Стоилов вече са инспектирали терените и хотела в Правец. Двамата са останали доволни от условията, както за работа, така и за почивка.

Стоилов винаги е твърдял, че главното за него е теренът да е в много добро състояние. Това бе и причината няколко години поред Левски да лагерува в Боровец и да ползва стадиона на Рилски спортист.

Обтегнатите отношения между „сините” и боса на Рилецо Юри Галев е причина за промяната на мястото за първия летен лагер. Рилски спортист победи Левски в Самоков и след мача прехвърчаха искри между двата отбора.

Миналата година в Правец се готвеше тима на ЦСКА. Там „червените” бяха под ръководството на Пламен Марков и спретнаха бойкот на тренировъчния процес.

Вторият лагер на Левски по традиция ще е в Австрия, където „сините” ходят още от времето, когато треньор бе Муслин.

Станимир Стоилов много харесва условията на базата в Линдабрун. Там той ще търси повече контроли за обиграване на тима. Престоят в страната на Моцарт ще е около две седмици.