Левски разгроми Черно море с 5:0 в мач от 26-я кръг в А група. Двубоят първоначално бе обявен за интригуващ, но на терена на стадион „Георги Аспарухов” имаше само един отбор – този на домакините. Дни преди полуфинала за Купата на България „сините” демонстрираха отлична форма и си „поиграха” с Черно море.

Победата бе и подаръкът на Левски към един от лидерите на тима Димитър Телкийски, който днес празнува 30-годишен юбилей. Самият Мечо си „подари” два гола във вратата на Краси Колев.

Домакините изиграха много двубоя много съсредоточено и се забавляваха със своя съперник, като организираха непрекъснати хубави атака и пробваха финтове и красиви отигравания.

Момчетата на Станимир Стоилов не демонстрираха старата си слабост - да правят много пропуски пред вратата на съперника, а отбелязаха два гола от първите си две положения.

Още в седмата минута „сините” откриха след брилянтно изпълнение на Христо Йовов, който от пряк свободен удар вкара топката в горния десен ъгъл на вратата. Последва сравнително изравнена игра до 20-та минута, когато след груба грешка в защитата на „моряците” Домовчийски успя да добута топката в мрежата за 2:0 след центриране на Ричард. До края на полувремето единствено Краси Колев на вратата на Черно море спаси гостите от по-голям пасив.

Второто полувреме започна с лек териториален натиск на Левски, който не след дълго даде резултат. Пет минути след подновяването на играта, реферът Цветан Георгиев отсъди дузпа в полза на „сините” за нарушение срещу Христо Йовов в наказателното поле. Въпреки протестите на Черно море, Димитър Телкийски бе непоколебим и под скандиранията на публиката „Мечо, Мечо” реализира. Отново рожденикът вкара за 4:0 в 66-та минута с изненадващ шут в мрежата на варненци.

Крайният резултат оформи Христо Йовов с второто си попадение в мача. То падна в 88-та минута, след безобразна грешка на Александър Александров, който остави топката на Йовов, който бележи на празна врата за 5:0. „Бижутерът” излезе начело в листата на голмайсторите в Левски. Той вече има 12 гола, следван от Валери Домовчийски с 11. Младият нападател направи много добър мач пред наблюдаващите го от трибуните чужди мениджъри.

Черно море изигра един от най-слабите си мачове през този сезон, и не покри амбициите си за по-предни позиции. Футболистите на Ясен Петров почти не достигнаха вратата на Георги Петков, като пробваха да застрашат стража на "сините" с редки, апатични атаки.  

С победата Левски събра 67 точки и е на четири пред втория ЦСКА. Черно море заема пето място с 41 точки, но и мач повече от следващия го по петите Славия, който има 40.