Левски победи с 3:2 като гост Локомотив Пловдив в изключително интересен мач с два червени картона и запази макар и малките си шансове за титлата.

Сините стигнаха до успеха с десет играчи, въпреки че падаха в резултата с 0:1 до почивката с гол на прокудения от Герена Базил де Карвальо.

Още в началните секунди на второто полувреме Дарко Тасевски изравни, а след това се развихри и головата машина Гара Дембеле, който с поредните си два гола през този сезон направи обрата в мача пълен до 3:1.

В 90+4 минута Здравко Лазаров от дузпа фиксира крайното 2:3, което сериозно намали шансовете на Локо Пловдив за класиране в Европа.

Въпреки топлото време Под Тепетата, черно-белите и сините направиха отличен мач за радост феновете на двата тима, които бяха изпълнили почти до краен предел трибуните на Лаута, създавайки отлична атмосфера за игра.

Локомотив поведе в 20-ата минута, когато Базил де Карвальо бе изведен сам срещу вратаря на гостите Пламен Илиев и с мощен удар даде преднина на домакините.

След гола във вратата на сините Де Карвальо отиде до пейката на смърфовете и взе свой екип на Левски с номер 19, и демонстративно го развя пред скамейката на столичния тим в отговор на отношението, което на Герена демонстрираха към него през зимата, след като първо той бе купен, а после изгонен, след като стана ясно, че има хронична контузия в рамото и трябва да се оперира.

До почивката нов гол не падна, а две минути след началото на втората част Левски изравни. Христо Йовов направи двойно подаване с Владимир Гаджев и влезе в наказателното поле отдясно, откъдето върна към Дарко Тасевски на точката на дузпата, който с премерен удар за 1:1.

В 56-ата минута Левски остана с човек по-малко, след като Иво Иванов бе изгонен от съдията Ивайло Стоянов за два жълти картона, получени в рамките на само 3 минути.

Въпреки че бяха с десет играчи в жегата на Лаута, сините заиграха по-активно и в 65-ата можеха да поведат, но Христо Йовов пропусна от отлична позиция, след като бе изведен от Гара Дембеле сам срещу Флориан Лучини, но позволи на стража да спаси изстрела му.

В 77-ата минута настъпи пълния обрат в срещата. Мартин Кавдански позволи на Йовов да го задмине, след което с ръце в наказателното поле повали Бижутера, който се откъсваше сам срещу Лучини. За проявата си Кавдански получи директен червен картон и двата отбора останаха с по 10 футболисти. Левски получи правото да изпълни дузпа, от която Гара Дембеле с лекота направи 2:1 в полза на столичаните.

В 83-ата минута Дембеле отбеляза гол, който може да претендира за попадение на сезона, след като с топовен изстрел от около 30 метра заби топката под напречната греда на Лучини за 3:1. Като бивш играч на пловдивския тим, Гара Дембеле не празнува двете си попадения.

В последната минута от четириминутното добавено време на срещата бе отсъдена дузпа за Локо Пловдив за игра с ръка на Йордан Милиев в пеналта. Здравко Лазаров стреля прецизно от бялата точка и фиксира крайното 2:3.

Така 3 кръга преди края на първенството Левски е на пет точки зад лидера Литекс, а Локомотив Пловдив остана на пето място, на две точки зад четвъртия Локомотив София, който от 21:00 часа посреща шестия Черно море в битка за Лига Европа.