Левски разкова Локомотив София с 4:0 в мач, който бе далеч от понятието дерби, от осмия кръг на А група. Сблъсъкът между двата столични отбора се очакваше с интерес, но бе решен от „сините“ само за едно полувреме. В рамките на половин час игра, домакините вдигнаха на четири пъти феновете на „Георги Аспарухов“ на крака, освен с четири попадения, с още много интересни положения.

Ситуациите пред Локо София се брояха на пръстите на едната ръка, и макар че след почивката така и не паднаха повече голове, и поведението на „железничарите“ не се промени особено.

Левски не остави и много възможности пред съперника, с бързата си комбинативна игра, и отличното използване на контраатаката, като смъртоносно оръжие.

Дори спирането на електрозахранването на „Герена“ за кратко на полувремето не попречи на играта, и съвсем навреме тръгна, за да се доиграе втората част от мача.

Левски изсипа четири вагона камъни в градината на Локо София

източник: Sofia Photo Agency

Първата ситуация в срещата се разигра пред вратата на Пламен Илиев, но защитник в „синьо“ изби в последния момент топката пред краката на Влади Романов. Оттам обаче Левски взе инициативата, и след шест минути Христо Йовов откри резултата. Симеон Райков влезе в наказателното поле отляво, пусна успоредно на границата на пеналта към Йовов, и той от 12 метра технично реализира за 1:0. В 18-та домакините вече водеха с двоен аванс след невероятна грешка на защитата на Локомотив. Йовов дори не успя да насочи добре една топка във вратарското поле, но двама защитници на Локо Сф си попречиха един на друг, и топката полетя към мрежата, а Сьорд Арс само я бутна в последния миг през гол линията.

Положенията пред Боян Пейков се редуваха едно след друго, и в 25-та минута Влади Гаджев нацели и гредата. Пет по-късно резултатът стана вече съкрушителен, а Йовов се разписа за втори път в мача. След контраатака на „сините“, Райков стреля от извън наказателното поле, удари гредата, след което топката попадна в Йовов, и за него вече бе лесно от 10 метра да стреля в мрежата.

Локомотив София изпадна в тотален шок в 37-та минута, когато при едно центриране в наказателното поле, Старокин с перфектен пас сложи топката на главата на Тасевски и той от близо разстреля Пейков за 4:0.

Левски изсипа четири вагона камъни в градината на Локо София

източник: Sofia Photo Agency

Промените, които Диан Петков направи на почивката, не дадоха резултат през второто полувреме, и с изключение на откъслечни моменти, Левски продължи да диктува събитията на терена. В 52-та минута Горанов удари една от гредите на Пламен Илиев, а в 64-та попадение на Преслав Йорданов не бе зачетено заради засада. Извън това, Локомотив опита още няколко пъти да отбележи поне почетно попадение, но рискуваше твърде много, заради мълниеносните контри на Левски.

Финалните 15-тина минути бяха насечени от смени, и се доиграха в спокойно темпо и без интрига.

Левски събра 18 точки от осем кръга и изпревари Литекс, който загуби точки в Перник в събота, а с отрицателна голова разлика Локо София остана с осем точки и е 10-ти във временното класиране.

Левски изсипа четири вагона камъни в градината на Локо София

източник: Sofia Photo Agency