Левски завърши 2:2 като гост на Ботев Пд и изпусна златен шанс по пътя си към титлата.

В изключително изнервен мач от 25-я кръг на А футболната ни група шампионите не успяха да победят „канарчетата” на стадион „Христо Ботев”.

„Сините” доиграха срещата с човек по-малко, след като в края на мача, в третата минута на продължението Станислав Ангелов получи втори жълт картон за симулация.

В изключително изнервена игра и открит мач, за което вина до голяма степен донесоха и защитниците на двата отбора, които допуснаха редица грешки, Ботев успя да измъкне точка от Левски.

Домакините имаха възможност да открият резултата още в първата минута на срещата, когато Костадин Видолов пробва мощен удар извън наказателното поле, но Божидар Митрев спаси.

Първият гол падна в 14-та минута. Седрик Бардон проби отляво и центрира с десния крак към нахлуващия в малкия пеналт Христо Йовов, който отправи неспасяем удар с глава.

Само седем минути по-късно дойде изравнителният гол за Ботев. Грешка в защитата на Левски остави Емил Урумов да стреля, а параболичния му удар от 25 метра прехвърли Митрев и попадна в мрежата на „сините” за 1:1.

До края на първата част двата отбора изпуснаха по още няколко положения. В 29-та минута Бардон отправи силен шут от въздуха, но Лилчо Арсов спаси и това положение.

В края на първата част Домовчийски изпусна да изведе своя отбор напред, а в едноминутното положение Какалов от Ботев не успя да отбележи, след поредна грешка в защитата на шампионите.

Двата отбора имаха добри ситуации за още голове в мрежата на съперника през първата част на двубоя. През втората част домакините отново показаха хъса си игра. Така се стигна до 63-та минута, когато след далечно центриране Георги Какалов отправи страхотен удар към вратата на Левски и топката се оказа в мрежата на шампионите.

След падането на третия гол в срещата домакините опитаха по всички възможни начини да накъсат играта и да вземат трите точки.

Радостта на феновете на Ботев обаче бе само за 4 минути, когато Димитър Телкийски нахлу в наказателното поле и по тревата намери Домовчийски, който вкара за крайното 2:2.

В края на срещата шампионите имаха още няколко възможности за гол, показаха и желание за победа, но заветното попадение така и не падна във вратата на домакините.

През втората част по още няколко пропуска направиха Бардон, Домовчийски и Емил Ангелов, докато за Ботев Какалов не успя да отбележи за втори път.

Така след изгубените две точки в Пловдив, Левски остава на върха в класирането с 64 точки на 4 пред вечния съперник ЦСКА, който победи на ст. „Българска армия” Локомотив Сф с 4:1.