Левски постигна много трудна победа срещу Миньор Перник и успя да съкрати разликата от лидера Литекс. „Сините” се наложиха драматично с 3:1 срещу Миньор в мач, който се игра на стадион „Славия” заради лишаването от домакинство на Левски.

Доста изненадващо Миньор Перник поведе още в 13-та минута, когато Горан Янкович направи за смях Топузаков и Милиев, след което подаде към Димитър Илиев, който прати топката в долния ляв ъгъл на Георги Петков.

В 21-та минута след добра многоходова комбинация на Левски топката попадна в Жоазиньо, който с удар от границата на наказателното поле на Миньор прати кълбото в горния десен ъгъл на вратата на Ивайло Иванов.

Миньор Перник остана с човек по-малко на терена, след като в 27-та минута Витанов получи втори жълт картон от Ангел Ангелов, а Петков бе декориран в жълто.

До края на полувремето Левски имаше надмощие и създаде няколко опасни положения пред вратата на Ивайло Иванов, но той се представи отлично.

През второто полувреме футболистите на Миньор Перник се държаха доста добре в защита и се опитваха рядко да контраатакуват, докато играчите на Левски се представиха доста безидейно.

Сърмов получи контузия в 62-та минута след сблъсък с Цветанов, след което халфът на Левски бе откаран в болница.

Жоазиньо изведе в добра позиция в 69-та минута Мирослав Антонов, но той стреля изключително неточно над напречната греда в аут.

В 86-та минута Антонов падна в наказателното поле на Миньор след съприкосновение със Златков, след което съдията свири много спорна дузпа в полза на Левски. След това Ангел Ангелов бе награбен от футболистите на Миньор, които оспорваха решението му. От последвалия протест арбитърът изгони с директен червен картон Марков. Седрик Бардон реализира наказателния удар в 90-та минута.

Ангелов даде петминутно продължение на мача и в последните секунди на срещата Огнянов открадна топката от футболист на Миньор, след което подаде към Бардон, а той продължи към Жоазиньо, който бе изпуснат и вкара за крайното 3:1.

Левски продължава да бъде на четвърто място с 32 точки, а Миньор Перник е на осма позиция с 26 точки.