Противникът на Левски в днешната му контрола Матерсбург имаше тъжна съдба в края на последния сезон. Австрийският клуб отпадна от елита на местния шампионат по доста нещастен начин. Два кръга преди края на сезона нещата не изглеждат толкова черни за Матерсбург.

В предпоследния рунд днешният противник на Левски губи с 0:4 от Аустрия Виена като гост. Всичко обаче остава в неговите ръце. В последния кръг Матерсбург приема прекия конкурент в битката за оцеляване – Адмира. Равният резултат устройва домакините, но те губят с 0:1 след попадение на испанеца Даниел Лукас, който разваля настроението на почти 9 000 дошли на стадиона.

От началото на своята подготовка момчетата на Франц Ледерер са изиграли две контроли, като до този момент имат загуба от Нитра и хикс срещу Банска Бистрица.

Любопитно е да се отбележи, че австрийският специалист е в клуба от 2002 година. Първите два сезона е асистент, а след това поема главната роля. Той успя да закара отбора до два финала за Купата на Австрия, които обаче бяха изгубени.