Левски излиза в третата си контрола на турска земя срещу реномирания Стяуа. Румънският гранд на практика е „черна котка” за големия противник на „сините” – ЦСКА. „Червените” три пъти играха в европейските турнири срещу Стяуа и три пъти отпаднаха.

Този сезон клубът от Букурещ, в който е Валентин Илиев мечтае за грандиозен пробив в турнира Лига Европа. Тимът, който сега е трениран от Илие Стан излезе от груповата фаза, а сега се стяга за двубои с Твенте, където пази Ники Михайлов.

През зимата Стяуа направи солидна селекция, като привлече няколко румънски национала. Основен голмайстор е Русеску, който има седем попадения в шампионата. Костеа пък е с един гол по-малко от своя колега, интересно е, че и двамата са на по 23 години. Другият нападател е Леандро Тату, който наказа ЦСКА.

След мача с Левски, Стяуа ще има още няколко контроли в Анталия. Румънците ще мерят силите си срещу Легия Варшава, Млада Болеслав, Кубан Краснодар и Дебрецен.

Спортните журналисти, които са на лагер със Стяуа, смело задават въпроси за спечелване на Лига Европа, което показва, че клубът не страда от липса на амбиции и мечти. Букурещ е домакин на финала в турнира...Стяуа пък не страда от липса на европейски успехи. Тимът има един КЕШ, а и една Суперкупа на Европа.