Левски победи с 3:2 Рапид Букурещ с поредната си приятелска среща в Агия Напа, след като изоставаше с 0:1 в началото на мача.

Попаденията за българския шампион реализираха бразилците Жоазиньо от дузпа, Жеан Карлос и младият Николай Димитров.

В 14-ата минути съдията отсъди дузпа за Рапид за нарушение на Живко Миланов срещу австралиеца Грифитс в наказателното поле. Българите протестират срещу, но съдията бе непоколебим.

С точен удар на Емил Дика от бялата точка горе в центъра на вратата на Петков, който се метна вдясно и Рапид Букурещ откри резултата.

В 20-ата минута и Левски получи правото да изпълни дузпа за нарушение на капитана Матфей срещу Карлос. Жоазиньо с удар по тревата в левия ъгъл на Андраде изравни резултата.

Остро центриране на Николай Димитров от пряк свободен удар в 36-ата минута намери Жеан Карлос и той без да спира топката я засече във вратата на румънците.

Минута преди края на полувремето самият Димитров се разписа красиво, след като излъга защитник на Рапид, че ще подаде на Жоазиньо, но вместо това стреля във вратата.

В последните секунди на частта Станчу куриозно можеше да намали при опит за центриране, при който вятърът отклони топката и тя удари горната греда на Петков.

Десет минути след почивката неразчетено излизане на синия вратар остави Ерея на добра позиция, но Игор Томашич изби от голлинията.

Крайното 3:2 оформи резервата на Рапид Пиер Бойа, който бе оставен необезпокояван да влезе в наказателното поле и от добра позиция успешно да обстрелва вратата.

В края на двубоя Мариус Константин бе изгонен заради грубо нарушение срещу Жоазиньо, но бе заменен от треньора Мирча Редник и двата тима довършиха срещата в пълни състави.

Утре наставникът на Левски Станимир Стоилов ще обиграва младите си играчи в контрола срещу друг румънски отбор – Арджеш Плоещ, а готвените за титуляри ще играят отново в сряда срещу словашкия Артмедия Петържалка.


Съставът на Левски: 1. Петков, 3. Миланов, 5. Рабех, 4. Томашич, 10. Жоазиньо (89 - Генев), 8. Сърмов, 18. Иванов, 22. Тасевски (72 - 16. Огнянов), 11. Зе Соарес, 9. Карлос, 24. Н. Димитров (72 - 14. Минев)