Преговорите между Левски и Рафаел Бастос напредват. Вчера те са били доста интензивни и част от параметрите започват да се изглаждат, научи Гонг.

Довечера би трябвало да има развръзка. Полузащитникът е в родината си, където е възможно да си намери отбор. Ако това не стане той вече е склонен да приеме предложението на „сините“ от София, които полагат сериозно усилия, за да извадят оферта, която да е добра за футболиста, но също и да защитава интересите на клуба. Преговорите са доста динамични, но сякаш двете страни вече са по-близо една до друга.

Бастос е трансферът по който на „Герена“ работят най-ударно. Полузащитникът е желан горещо от треньорския щаб и Христо Йовов.

Кариерата на Бастос е доста шарена и любопитна. Той започва професионалния си път в родния Баия. След това за кратко преминава през Крузейро. Следва обичайната стъпка за бразилски футболист – трансфер в Португалия. В страната на Еузебио и Роналдо Бастос носи екипите на Беленензеш и Насионал Мадейра.

През 2009 година халфът се връща в родината си и подписва с Витория, но бързо сменя дестинацията и поема към Япония, където играе в рамките на една година.

2010 година Рафаел Бастос носи екипа на Спортинг Брага, а след това преминава в румънския Клуж. Там става шампион и два поредни сезона играе на високо ниво в Шампионската лига.
През 2013 е част ат Ал Насър, но там среща некоректно отношение и напуска, защото не са му изплатени няколко заплати.

За клуба от Саудитска Арабия Бастос записа през последния шампионат 9 мача и четири гола. Последната му изява датира от 6 ноември, когато бележи гол във врата на Ал Итифак.

Интересно е да се отбележи, че Ал Насър вади солидна сума пари за Бастос. Клуж го продава за забележителните 2.7 милиона евро.