Ръководствата на Левски и португалския Насионал Мадейра се разбраха за преминаването на Нуно Пинто в българския тим. Това официално ще стане след Нова година , защото футболистът не е свободен агент, а трансферния прозорец все още не е отворен. Георги Иванов потвърди пред журналистите,че на този етап има само предварителен договор и на 4 януари ще бъде подписан и официален такъв. Според информация на Гонг, контрактът на защитника ще е за две години и ако се представи добре може да бъде удължен с още една година.

Нуно Пинто пристигна в сряда, късно вечерта, с личния си мениджър Сержо Лейте, на снимката. Днес той и мениджърътму бяха на среща с ръководството на Левски за уточняване на личните му условия и последни кореспонденции между двата клуба.

За португалеца ще бъде платена трансферна сума на Насионал, което бе потвърдено от Георги Иванов. Пинто днес е подписал предварителен договор с Левски, а на 4 януари ще подпише официален контракт и същия ден ще бъде представен като нов футболист на „сините”, които се събират в 13 часа на споменатата дата за първо занимание.