Бразилецът Андерсон Сантана е един от футболистите, които попадат в трансферните планове на Левски, научи Гонг. Той също така е следен и от Димитър Димитров - Херо относно евентуален трансфер в Черноморец Бургас.

Сантана играе в португалския Витория Гимараеш, като има способностите да се подвизава на няколко позиции. Той има мачове като ляв бек, ляв халф и централен бранител. Бразилецът, който е на 26 години е бил наблюдаван от скаути на „сините” в края на вече изминалия сезон.

Сериозната част от неговата кариера стартира в бразилския Наутико. През 2010 година отива под наем в руския Терек Грозни, а след това вече е закупен от Витория Гимараеш. С този португалски клуб, Андерсон Сантана играе финал за Купата на Португалия, но тимът му губи тежко от Порто на Андре Виаш Боаш с 2:6. В началото на последния сезон Андерсон Сантана пак пада на финал от Порто, този път за Суперкупата на страната с 0:2. Гимараеш играе в Лига Европа, но няма голям късмет и преди групите отпада от бъдещия победител – Атлетико Мадрид.

Според сайта www.transfermarkt.co.uk цената на Сантана е около 300 000 евро.