Отборите на Левски и Ботев Пловдив бяха наказани с лишаване от домакинство за по един мач, което бе заменено от комисията с един мач при закрити врата и за двата клуба.

ДК счита, че тъй като инцидентите са дело на феновете на двата отбора, именно те трябва да понесат основната санкция, а не клубовете. Това означава, че Левски ще играе срещу Литекс за Купата без публика в сряда от 18 часа на стадион „Георги Аспарухов“. Ботев Пловдив пък ще изтърпи своето наказание в шампионатния мач срещу Черно море от 20-тия кръг на 6 април.

Освен това, и Левски, и Ботев Пловдив получават сериозни финансови санкции за поведението на зрителите. „Канарчетата“ са глобени с общо 10 хиляди лева, а „сините“ с общо 7 хиляди лева като трябва да възстановят също така и щетите, нанесени на стадион „Христо Ботев“.

Разбивката за Ботев Пловдив на финансовата санкция е следната: за хвърляни предмети - 4 хиляди лева, за пиротехника 3 хиляди лева, за нахлуване на зрител на терена – хиляда лева и за всички нарушения на реда, отговорност, за които носи клубът домакин – 2 хиляди лева – общо 10 хиляди.

При Левски разбивката е следната: 4 хиляди лева за хвърлени предмети, 3 хиляди лева за пиротехника плюс щетите по възстановяване на стадиона.

Дисциплинарната комисия е изискала справка от МВР, тъй като 11 служители са пострадали от двете агитки като има една счупена костица на ръка и разкъсано ухо. Същевременно ДК смята, че и полицията не си е свършила както трябва работата, тъй като са допуснали на трибуните да бъдат внесени 159 димки и 14 факли от агитката на Ботев и 43 димки и 15 факли от агитката на Левски.

Отделно от това двама футболисти на Левски са наказани за по една среща. Това са Станислав Ангелов и Дъстлю Мюлдер като първият ще плати 300 лева глоба, а вторият 250. Йордан Христов от Ботев е наказан за един мач и 250 лева.

Останалите наказания от кръга са:

- За Локо Пловдив общо 6 хиляди лева глоба, от които 2 хиляди за хвърлени предмети: 3 хиляди за пиротехника и хиляда за нахлуване на зрител на мача с Литекс

- Пирин Гоце Делчев е наказан с 3 хиляди лева глоба за използване на пиротехника.

- Жайро (Ботев Враца) 4 мача и 1000 лева за удар с лакът в главата на съперник

- Любо Витанов (Пирин Гоце Делчев) 1 мач 300 лева

- Светльо Петров (Локо София) 1 мач 300 лева

- Светослав Дяков (Лудогорец) 1 мач 1500 лева

- Козмин Моци (Лудогорец) 1 мач 250 лева

В Б група:

- Сливен глобен с 500 лева и с отнети 3 точки от актива за неявяване на мача с Банско

- Иво Иванов (Спартак Плевен) 1 мач 200 лева

- Латин Венков (Калиакра) 1 мач 150 лева