Испанският полузащитник Мигел Бедоя може да запише първи минути за сезона още в събота срещу Литекс. Той беше в групата за мача с Ботев, но по-скоро
колкото да попълни бройката. 

Вече втора седмица бившият халф на Нумансия тренира с основната група и дава добри индикации, че ще се възстанови по-бързо от планираното.

Бедоя пропусна първите седмици от подготовката, защото беше повален от проблеми с панкреаса. Заради заболяването Мигел бе отслабнал значително.

Включването на Бедоя в мачовете на Левски е стратегическа цел на Стойчо Стоев. През миналата кампания испанецът беше ключов футболист в състава. Той дърпаше конците в средата на терена в компанията на Аниете и Гаджев.

Сега Бедоя ще има други партньори. Очаква се той да оформи полузащитата на Левски с Джереми Де Ноойер и Георги Костадинов, които оставиха добро впечатление с играта си срещу Ботев Пловдив в първия кръг от новия шампионат. 

На този етап е по-вероятно Стоев да остави Бедоя на пейката срещу Литекс, но да го пусне в течение на мача. Ако халфът се чувства добре в дните до събота, той може дори да почне от първата минута, което обаче създава известни рискове.

Левски и Литекс се изправят един срещу друг в събота от 21:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата.