Отборите на Левски и Черно море ще излязат един срещу друг в четвъртия кръг на А група за първи път от злополучния за „сините“ и щастлив за варненци финал за Купата на България в края на май. Двубоят от А група е следобед от 17.30 часа на стадион „Тича“ във Варна. Мачът можете да проследите в Gong.bg, на живо с картина в Gong Play, по телевизия Diema Sport и на честотите на Дарик радио.

Черно море ще посрещне Левски като шести във временното класиране с 4 точки в актива си, а „сините“ са седми с две спечелени точки до момента.

„Моряците“ победиха Славия в предишния си шампионатен двубой с 1:0 в София.

Левски пък загуби с 0:2 в Разград от Лудогорец и сега ще гони първи успех в първенството, след като записа двата хикса и поражение до тук.

Проблемите за треньора на „сините“ Стойчо Стоев продължават, тъй като отново няма да може да разчита на Атанас Курдов и Умар Диаби, които заминаха за Варна, но все още не са на разположение.

„Когато не взимаш точки, със сигурност има някакво притеснение. Твърде рано е, първенството тепърва започва. Рано е да се готови за някаква оценка тези точки пагубни ли са или не са. Може би като изиграем поне първата част от първенството, ще бъде по-точен”, сподели в навечерието на двубоя Стоев.

Колегата му начело на Черно море - Никола Спасов определи група от 19 футболисти за сблъсъка с Левски. Аут е трайно контузеният Бакари, като отпаднаха още наказаният Мехди Бурабия и младежкият национал Бекир Расим, който не е напълно възстановен.

Двубоят е поверен на рефера Вихрен Манев.

Ето какво се случи в последния сблъсък между Черно море и Левски във финала за Купата на България: