Французинът Ромейн Ели почти на 100 процента е изиграл последния си мач със синята фланелка. Играчът не е сред приоритетите на треньора Николай Митов. По всичко изглежда, че ръководството на „сините“ ще намери вариант как да се раздели с централния защитник.

Ромейн Ели дойде в Левски миналото лято и през първия полусезон беше твърд титуляр, като дори изигра най-много мачове от всички в отбора. След това французинът започна да сяда и на пейката. В крайна сметка той не успя да направи някакво особено впечатление и се очаква да се раздели с отбора.

Една от основните задачи на Левски през лятото ще бъде привличането на качествен централен защитник. Ромейн Ели е поредният чужденец, който не успява да блесне на този пост в отбора. Преди него синята фланелка носеха Ларс Рисп и Сюлейман Диамутен, които също не оставиха трайна диря в Левски.

„Сините“ продължават да търсят удачен вариант за раздяла и с друг чужденец – става дума за словака Роман Прохазка, който може да бъде продаден или даден под наем в друг тим.