Ръководството на Левски се договори с германска фирма за извършването на ремонта на тревното покритие на стадион Георги Аспарухов, разкри изпълнителният директор по финансовите въпроси на „сините” Константин Баждеков.

 

„Инвестицията само за ремонтирането на терена ще струва 550 000 евро, в четвъртък ще бъде подписан официално договорът с германците”, заяви Баждеков.

 

Финансистът добави, че една трета от сумата ще бъде платена авансово, а останалата част ще бъдат внесена на вноски, като последният транш от 70 000 евро въпросната фирма ще бъде платен след предаването на обекта.

 

„Цялостната реконструкция на тревното покритие ще отнеме шест седмици и то ще е готово чак за пролетния полусезон, преди началото на подмяната клубът ще извърши сериозна подготвителна работа”, добави Баждеков. Той не се нае да прогнозира размера на цялата сума за реконструкция на стадион Георги Аспарухов, като уточни, че само 300 000 лева са дадени за подготвителни работи, голяма част от които са отишли само за направата на специални тунели за преминаването на тежките машини.

 

Предвижда се освен новата тревна покривка бъдещият терен да има и отоплителна инсталация, която ще влезе в употреба през сезон 2007/08 година.