Левски победи Цървена звезда с 1:0 в контролна среща, играна на стадион „Георги Аспарухов” и преминала при сериозен зрителски интерес. „Сините” спечелиха престижната проверка за доза самочувствие, след слабите резултати в последно време.

Единственото попадение падна още в осмата минута, а негов автор бе Рамон Калисте. Уелсецът, който е на проби в Левски, се възползва от едно центриране на Жоазиньо, овладя топката и стреля точно. Голът падна и с помощта на вратаря Стаменкович, който не успя да се намеси по най-добрия начин.

Като цяло срещата не бе украсена с много атрактивни изпълнения и се игра в спокойно темпо, без да блести с голови ситуации пред двете врати. Двамата старши треньори успяха да изпробват различни игрови схеми, и пуснаха почти всички свои налични футболисти.

Рамон Калисте игра едно полувреме за Левски, а другият играч на проби при „сините” – Пабло Лохо остана на терена 53 минути. Ратко Достанич трябва да прецени дали трябва да задържи някой от двамата и дали може да ги използва в състава си. Докато Калисте поне успя да отбележи гол, Лохо не остави някакви по-специални впечатления в страничните наблюдатели.

Достанич разчиташе на малко от титулярите, като даде шанс за изява на младите футболисти. Само Юсеф Рабех и Жоазиньо започнаха мача. След почивката на терена се появиха Христо Йовов и Седрик Бардон.