Левски победи с 2:0 като гост Монтана и изглежда ще спаси сезона, след като другият участник в битката за Лига Европа Локомотив София загуби с 0:1 от Черноморец Бургас.

Първата добра възможност в мача на стадион Огоста бе за Монтана още във втората минута, когато удар на Луис Едуардо бе париран от Шакиб Бензукан.

В четвъртата минута пък футболистите на Левски искаха дузпа за игра с ръка на футболист на домакините в пеналта. В 24-ата минута гостите от столицата вкараха гол, но той справедливо бе отменен заради засада.

В 29-ата близо до точката на дузпата Димитър Телкийски засече центриране на Петър Петраш отдясно, но стреля крайно неточно.

Левски стигна до гол в 38-ата минута, когато Телкийски центрира отдясно и нисичкият Александър Александров-Кривия вкара с глава от 3 метра.

На почивката треньорът на Монтана Атанас Джамбазки направи две смени, но влезлите като резерви Чепилов и Кондев не внесоха необходимата промяна в играта на тима.

Пет минути след началото на втората част Левски получи правото да изпълни дузпа след игра с ръка на Радослав Димитров в наказателното поле във волейболен стил след центриране на Николай Димитров. Димитър Телкийски обаче стреля анемично от бялата точка и вратарят Христо Иванов спаси дузпата.

Сините все пак успяха да вкарат втори гол в 61-ата минута. Христо Йовов бижутерски изпълни пряк свободен удар от 21 метра и вкара в близкия ъгъл на вратата, след като топката тупна във вратарското поле и излъга стража Иванов.

До края на срещата футболистите на Георги Иванов-Гонзо не допуснаха сериозни опасности пред вратата си и заслужено стигнаха до трите точки, които сигурно ще се окажат златни в битката за Европа.

Кръг преди края Левски е трети с две точки пред четвъртия Локомотив София. В последния кръг сините са домакини на Сливен, а железничарите гостуват на Локомотив Пловдив. Новакът Монтана, който отдавна запази мястото си в А група и за следващия сезон, е 11-и.

Зов за помощ! Изпрати SMS със съдържание „Levski” на 17777 и помогни на Георги Николов да живее!