Левски постигна победа с 2:0 над казахстанския Тобол в първата си контрола по време на подготовката в Анталия. Мигел Бедоя и юношата Станислав Иванов реализираха по един гол в двете полувремена, а Стойчо Стоев даде шанс за изява на голяма част от своите футболисти. Като титуляри стартираха три от новите попълнения - Александър Александров, Франсис Нар и Санти Нгом, а на почивката влезе Сърджан Лукин. Игрови минути получиха и юношите на клуба.

Двубоят стартира с видимо притежание на топката от страна на Левски, но без голови положения пред двете врати. „Сините“ се възползваха от първата открила се възможност и поведоха в 12-та минута, когато Роман Прохазка пусна находчив пас към Бедоя. Испанецът овладя топката и със силен удар я прати под гредата за 1:0. 

Тимът от Казахастан не създаваше никаква работа на Боян Йоргачевич, който беше без особени ангажименти през първата част на двубоя в Турция. Сърбинът все пак трябваше да се намесва в 26-та минута, когато Чалилов стреля от фаул, но не затрудни вратаря на Левски.

Последваха нови силни минути за българите. Минев пробва хубав пас в наказателното поле, но вратарят се намеси преди Бедоя и Нар, който дебнеха пред вратата на Тобол.

В 30-та минута Джереми Де Ноойер пробва един от типичните си далечни удари, но топката бе удобна за Бусурманов, който спаси с лекота.

Малко след това Мигел Бедоя пропусна да покачи резултата и своята голова сметка. Санти Нгом пресира вратаря на Тобол, който ритна топката в краката на Бедоя. Испанецът пробва да вкара от 35 метра, но топката не намери опразнената врата.

Минута след това положение Йоргачевич изби опасно центриране в наказателното поле на „сините“, което беше и най-трудната ситуация за Левски през първото полувреме на контролата, която се игра на стадион „Мардан“.

Секунди преди почивката Де Ноойер отново опито късмета си от далеч, но ударът му беше лесна задача за вратаря на Тобол.

През първото полувреме направи впечатление солидното притежание на топката от страна „сините“. Стойчо Стоев вероятно е останал доволен и от активната игра на двата бека /Минев и Сашо Александров/, които редовно подпомагаха крилата. Повече атаки от двамата крайни нападатели сътвори Прохазка, който стана и асистент на гола.

През второто полувреме Стойчо Стоев започна с една промяна. Сърджан Лукин зае мястото на Максимилиан Карнер. Тобол стартира силно след паузата и създаде напрежение след две опасни центрирания от ъглови удари. Наложи се да се намеси Боян Йоргачевич, който се справи на равнище. 

 След пореден корнер пред вратата на българите, стана меле, но съставът от Казахстан не се възползва и топката отново беше избита от „синята“ отбрана.

Стойчо Стоев започна със смените в 60-та минута. На терена влязоха Станислав Иванов, Радослав Цонев и Мики Орачев, а напуснаха Санти Нгом, Георги Костадинов и Веселин Минев.

Две минути по-късно младият Станислав Иванов вкара за 2:0. Той получи топката в наказателното поле и с хладнокръвно я прати в мрежата.

Треньорът на Левски продължи да пуска млади футболисти. В игра се появи вторият вратар Александър Любенов. Сменен бе и Франсис Нар, който отстъпи мястото си на Галин Ташев. Последният заигра като бек, а Мики Орачев стана крило.

В 83-та минута Стойчо Стоев даде почивка на Де Ноойер и Прохазка, а на техните места влязоха още двама юноши – Георги Янев и Атанас Кабов.

Междувременно Радослав Цонев опита да изненада вратаря на Тобол, но шутът му от далечно разстояние излезе на два-три метра в страни от вратата.

Младоците в състава на Левски направиха добра атака пет минути преди края. Станислав Иванов комбинира с Атанас Кабов, който стреля слабо в ръцете на вратаря.

В последните минути Стоев извади централният защитник Александров и Мигел Бедоя, а на терена се появиха Алекс Боримиров и Петър Иванов.

Двубоят завърши с грубо влизане на футболист от Тобол в краката на Кабов, но младокът се размина само с уплаха и болки в рамото.

Съставът на Левски: Боян Йоргачевич (64' Александър Любенов), Александър Александров (88' Алекс Боримиров), Сашо Александров, Максимилиан Карнер (46' Сърджан Лукин), Веселин Минев (60' Мики Орачев), Роман Прохазка (83' Атанас Кабов), Георги Костадинов (60' Станислав Иванов), Джереми Де Ноойер (83' Георги Янев), Мигел Бедоя (88' Петър Иванов), Франсис Нар (76' Галин Ташев), Санти Нгом (60' Радослав Цонев).  

Ето как се разви двубоят минута по минута:

1' Начало на мача!

10' Левски владее топката значително повече от Тобол в началото на мача, но липсват голови ситуации и пред двете врати.

11' Първа по-опасна атака за Левски. Прохазка центрира топката по дясното крило, но вратарят на Тобол изби топката, а след това тя се удари в ръката на Санти Нгом и реферът отсъди нарушение.

12' 1:0 за Левски! Роман Прохазка пусна отличен пас към Бедоя. Испанецът стреля мощно под гредата и вкара от 15 метра в мрежата на Тобол.

14' Корнер за Тобор. Яворски стреля с глава, но в аут.

26' Нарушение пред вратата на Левски. Чалилов стреля, но право в ръцете на Йоргачевич.

29' Добра ситуация за Левски пред вратата на Тобол. Капитанът Минев получи пас от ляво и пробва да намери Нар или Бедоя в наказателното поле. Вратарят на тима от Казахастан успя да избие, а след това негов съотборник прати топката в корнер.

30' Шут на Де Ноойер от 20 метра бе спасен с лекота от вратаря.

34' Уникален пропуск на Бедоя. Санти Нгом пресира вратаря на Тобол, който изрита топката в краката на Бедоя. Испанецът стреля от далечна дистанция, но не намери празната врата и прати топката в аут.

37' Чудесна атака за Левски, която премина през Бедоя и Сашо Александров, но Прохазка не успя да стреля опасно с глава и прати топката в аут.

38' Реферът не зачете гол на Санти Нгом. Прохазка подаде на французина, който вкара, но реферите отсъдиха засада.

39' Опасно центриране в наказателното поле на Левски, но Йоргачевич изби в корнер.

45' Далечен и слаб удар на Де Ноойер попадна в ръцете на вратаря на Тобол.

Край на първото полувреме!

Начало на второто полувреме!

Една смяна за Левски - Сърджан Лукин влиза в игра на мястото на Макс Карнер.

48' Корнер в полза на Тобол. Опасно центриране, което бе насочено директно към вратата, но Йоргачевич се намеси подобаващо и запази вратата си без гол.

50' Ново опасно изпълнение на ъглов удар пред вратата на Левски, но този път топката излезе в аут.

55' Опасна атака за Тобол по дясното крило. Топката беше центрирана към Шадуркаев, който стреля с глава, но Йоргачевич спаси.

57' Фаул в полза на Тобол. Последва коварно центриране, което Боян Йоргачевич изби в корнер.

58' Меле в наказателното поле на Левски, "сините" по чудо се разминаха без гол.

60' Орачев замени Минев, а Радослав Цонев влезе на мястото на Санти Нгом. Станислав Иванов ще доиграе мача на мястото на Георги Костадинов.

62' 2:0 за Левски! Попадението е дело на Станислав Иванов, който също се появи на терена като смяна. Той получи топката в наказателното поле и вкара хладнокръвно от близка дистанция.

64' Александър Любенов влиза на мястото на Боян Йоргачевич.

69' Удар с глава минава високо над вратата на Любенов.

74' Мощен пробив на Мики Орачев завърши с прекалено силно центриране, което излезе в тъч.

76' Галин Ташев сменя Франсис Нар. Орачев ще играе по крилото, а Ташев ще е ляв бек.

83' Стойчо Стоев направи още две рокади в своя състав. В игра влязоха Георги Янев и Атанас Кабов, а игрището напуснаха Де Ноойер и Прохазка. Секунди по-рано Радослав Цонев стреля от сериозна дистанция, но топката мина на два метра в страни от вратата на Тобол.

86' Станислав Иванов подаде към Атанас Кабов, който нахлу в наказателното поле, но вместо да потърси пас стреля слабо и в ръцете на вратаря.

88' Алекс Боримиров и Петър Иванов се появиха на местата на Александър Александров и Мигел Бедоя.

КРАЙ НА МАЧА!

==

Съставът на Левски: Боян Йоргачевич (64' Александър Любенов), Александър Александров (88' Алекс Боримиров), Сашо Александров, Максимилиан Карнер (46' Сърджан Лукин), Веселин Минев (60' Мики Орачев), Роман Прохазка (83' Атанас Кабов), Георги Костадинов (60' Станислав Иванов), Джереми Де Ноойер (83' Георги Янев), Мигел Бедоя (88' Петър Иванов), Франсис Нар (76' Галин Ташев), Санти Нгом (60' Радослав Цонев).

Съставът на Тобол: Бусурманов, Нургалиев, Садовничи, Яворски, Гакупов, Муксутдинов, Илясов, Сердуков, Дели, Д. Чалилов, Повинич


 

Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS